• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Güneydoğu`ya ilk uzay gözlemevi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) bünyesinde yaklaşık 3 ay önce kurulan Araştırma Merkezi Gözlemevi, Güneydoğulu vatandaşlara da uzayı izleme imkanı sunacak. Altınşehir Yerleşkesi'nde kurulan gözlemevinde, hava şartlarının düzelmesiyle gözlem ve incelemeler yapılmaya başlandı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk olan gözlemevi sayesinde bir yandan uzayda bilimsel çalışmalar yapılırken, diğer yandan da vatandaşlar ilk kez uzayı izleme ve görme fırsatı bulacak.

EN İYİ TELESKOP SİSTEMİ KURULDU
ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gözlemevinde gezegenlerin, yıldızların ve yıldız kümelerinin görüntülerini incelemeye başladıklarını söyledi.

Gözlemevini kurarken iyi bir teleskop seçimi yaptıklarını belirten Gönüllü, "Dünyanın en iyi teleskop sistemlerinden birini üniversitemizde kurduk" dedi. Gözlemevinin bölgedeki ilk olduğunu vurgulayan Gönüllü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden uzayı incelemenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

VATANDAŞLAR DA UZAYI İZLEYEBİLECEK
İlerleyen süreçte yapacakları çalışmalarla gözlemevini halka açacaklarını belirten Gönüllü, vatandaşların da gözlemevi sayesinde uzayı görme fırsatı bulacağını ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir