• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Cizre`de futbol takımına linç girişimi: 6 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Bitlis`i BAL`da temsil eden Tatvan Gençlerbirliği, ligin 19. haftasında Cizre Spor`a konuk oldu. Bugün 12.30`da Cizre Spor`un sahasında oynanacak olan maç için Cizre`ye giden Tatvan Gençlerbirliği oyuncuları, yönetimi ve taraftarları maç öncesi ev sahibi taraftar ve yöneticilerin linç girişimine uğradı.

Bıçaklı-sopalı saldırı
Uzun süre maça çıkmalarına izin verilmeyen Tatvanlı oyuncuların, alınan güvenlik önleminden sonra sahaya çıkmak istediği sırada çok sayıda Cizre Sporlu taraftar ve yöneticilerin bıçaklı ve sopalı saldırısına uğradı. Polisin müdahale ettiği olaylarda Tatvanlı 6 futbolcu aldıkları bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandı. Sporculardan biri çıkan olaylarda aldığı darbeler nedeniyle ağır şekilde yaralanırken, ilçeye çok sayıda polis sevk edildi. Linç girişimi sonucu yaralanan futbolcular ise sağlık ekipleri tarafından ambulanslarda yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Futbolcuların hastanedeki tedavileri devam ederken, Tatvanlı bazı futbolcu, yönetici ve taraftarın polis nezaretinde yoğun güvenlik önlemi altında araçlarla ilçeden çıkarılmaya çalışıldığı öğrenildi.

'Polis olmasa delik-deşik olacaktık'
Çıkan olaylarla ilgili bilgi veren Tatvan Gençlerbirliği Başkanı Muhsin Obalı, yaşanan olayı vahşet olarak yorumladı. Olayda silah bile kullanıldığını söyleyen Başkan Obalı, polis nezaretinde ilçeden ayrılmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Cizre Sporlu taraftar ve yöneticiler takımımız sahaya girdiği gibi sahaya girip silah, bıçak ve sopalarla saldırdılar. Emniyet silaha müdahale etmeseydi, bizleri delik deşik edeceklerdi. Silahın üstüne polis atladı, yoksa çok vahim bir olay yaşanabilirdi. Olaylarda biri ağır 6 futbolcumuz yaralandı. Bazı futbolcularımız bıçak darbesiyle yaralandı. Sahada 5 saate yakın bir süre mahsur kaldık. Polis nezaretinde ancak sahadan çıkabildik. Amaçları bizleri linç etmekti. Yaralı futbolcularımız şu anda hastanede tedavi ediliyorlar. Olay savcılığa intikal etti. Yaşanan olayı ancak vahşet olarak yorumlayabiliriz. Bizim amacımız sadece futbol oynamak, ancak bugün gördüğümüz o manzara maalesef futbolla bağdaşan şeyler değildi. Sadece olayı kınıyorum, diyecek başka bir şey bulamıyorum” dedi.

Öte yandan, çıkan olaylarla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, maçın da iptal edildiği bildirildi.

Bu maça Cizre Spor 46 puanla lider, Tatvan Gençlerbirliği ise 44 puanla üçüncü çıkmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir