• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Suriyeli kadınlara yapılanlar insanlık suçudu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İHH Bayan Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Suriyeli kadınların yaşadıklara sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

 Suriyeli kadınların da katıldığı basın açıklamasında konuşan İHH Bayan Komisyonu Başkan Yardımcısı Betül Çiftçi, Suriyelilerin yaşadıklarının Suriye toplumuyla beraber diğer toplumları da derinden etkilediğini söyledi.

İslam'ın kadına verdiği değere değinen Çiftçi, "Kadın insanlık tarihinin kara sayfalarından olan cahiliye çağında diri diri gömülüp mirastan mahrum edilirken yahut rızası dahi alınmaksızın evlendirilir hatta alınıp satılan bir meta olarak değersizleştirilirken, bir başka ifade ile hemen hemen her türlü insani haktan mahrum bir şekilde yaşarken,"Allah'ın emaneti bir evlat, Saliha bir eş ve Cennetin ayakları altına serildiği anne" olarak yüceltilmiştir." dedi.

Savaş nedeniyle 15 bin Suriyeli kadının hayatını kaybettiğini ve binlerce çocuğun öksüz kaldığını belirten Çiftçi, 6 bin Suriyeli kadının tecavüze uğradığını ve kadınların fiziksel ve psikolojik saldırılara maruz kaldığını ifade ederek Suriyeli kadınlara uygulanan muamelelerin tamamen insanlık suçu kapsamına girdiğini söyledi.

Çiftçi, ülkemizde son zamanlarda işlenen kadın cinayetleri ve şiddet vakalarına da değinerek, bu tür olayların, İslam medeniyetinin kadına verdiği değerli paye ile tezat oluşturduğunu ifade etti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir