• DOLAR 32.574
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2427.342
  • ...
Adıyaman'dan Suriye'ye yardım TIR'ları yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman İHH temsilciği toplanan yardımları yapılan basın açıklamasının ardından TIR'larla Suriye'ye doğru yola çıkardı.

Adıyaman Vahdet-Der ve Adıyaman Hür Dava Partisi’nin de katıldığı basın açıklamasını Adıyaman İHH basın sorumlusu Yunus Karakuş okudu. Karakuş Suriye’deki yaşam koşullarına değinerek bu acı tablo karşısında sessiz kalmadıklarını ifade etti.

Karakuş, 'Müslüman kimse, dünyada din kardeşinin bir sıkıntısını giderirse, Allah da onun ahirette bir sıkıntısını giderir.' hadisinden yola çıkarak, Suriyeli Müslümanların sıkıntılarına ortak olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Bu bilinçle Adıyaman İHH olarak bugün 3 yardım TIR'ını Suriye'ye gönderdiklerini ifade eden Karakuş, "Katliama uğrayan, aç ve açıkta kalan milyonlarca kardeşimiz için daha çok çalışacağız. Bu bağlamda bizlere desteklerini esirgemeyen, yaptığımız her çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan ve çalışmalara bizzat katılan duyarlı Adıyaman halkına, sivil toplum kuruluşlarına, resmi kurumlarımıza ve basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Yapılan duanın ardından yardım TIR'ları Suriye’ye doğru yola çıktı.  (Yakup Söğüt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir