• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
"Genç neslin beyninin Windows'u İslam ve Tevhid olmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜGVA İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Müslüman Gencin Vizyonu’ konferansı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Şırnak İl Koordinatörü Cumali Tahir Arpas, vakıf olarak, ‘İyiliği emretme, kötülükten men etme’ şiarıyla hareket ettiklerini söyledi.

TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Dal da burada yaptığı konuşmada, Vakıf olarak yaptıkları çalışmalara ve amaçlarına değinerek, "Bizim Şırnak, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi bir derdimiz yok. Bizim bütün ümmet coğrafyasının derdi ile dertlenmek gibi bir gayemiz var." dedi.

"Bizim Filistin ve Arakan gibi bir derdimiz var"

Dal, konuşmasının devamında, "Bizim Filistin gibi bir derdimiz var, Arakan gibi bir derdimiz var. Bu ümmet coğrafyası gibi en çok dertlenebileceğimiz bir derdimiz var. Amacımız ümmet coğrafyasına hizmet davasıdır. Şırnak'ta ulaşamadığımız genç kardeşimiz, kapısını çalmadığımız, zeytin dalı uzatmadığımız bir kardeşimiz kalmayacak gayemiz budur." şeklinde konuştu.

ŞÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr İbrahim Baz, Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında, kadınlar gününü cenneti kadınların ayakları altına seren Peygamber Efendimizin (sav) başlatmış olduğu devrimin 1400 yıldan beri getirdiği anlayışla kutladığını söyledi.

"Genç nüfus başıboş bırakılamaz"

Nüfus yaş ortalamasının 19 olduğu Şırnak'ta gençlerin başıboş bırakılamayacağını ifade eden Baz, genç kelimesinin Farsçada ‘Hazine’ anlamına geldiğini belirterek, "Yarını, geleceği hesaplayanlar gençler üzerinden hesap yapmışlardır. Dünyadaki bütün aktivistler gençlerle çalışmışlardır. Dünyada geleceği bozmak isteyenler de gençler üzerinde çalışmıştır. Böyle bir vakfın kurulması ve bundan sonraki hizmetlerini bu memleketin tarihi ile coğrafyası ile inançlarıyla, değerleriyle yoğurarak, mayalayarak, dölleyerek yeni bir inşa sürecine başlamış olmasını takdir ediyorum." dedi.

"Genç neslin beyni Windowsu İslam ve Tevhid olmalı"

Baz konuşmasına şöyle devam etti: "Müslüman bir gencin bilgisayarların çalışma sistemi gibi beyninin Windowsu da, İslamca, Müslümanca ve tevhidi olmalı. Her şeyi Allah için ve Allah rızası istikametinde olmalıdır. Eğer yaptığınız işi biri beğensin diye yapıyorsanız bilesiniz ki bir yerde tökezlersiniz. Ama sizin beyninizin Windowsu eğer İslami ise yani tevhit esaslı ise Allah bilsin görsün diye ise bilesiniz ki bu dünyada bilinmese bile kıymetiniz ahirette hak tarafından görüleceksiniz ve hakkı görenlerden olacaksınız."

TÜGVA Şırnak Kadın ve Aile Koordinatörü Arzu Gültekin de, gençlerin öneminin farkında olduklarını ve gençlerin kurtuluşlarının da ancak Kur’an’ın hükümlerine sarılmakta olduğunu söyledi.

Programa, Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkan Abdullah Dal, Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Baz, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Cumali Tahir Arpas ile birçok STK Başkanı ve vatandaşlar katıldı.

Slayt gösterisi ve Özlem Ajans sanatçısı Salih Gül’ün ezgileri ile devam eden program, yapılan ikramlarla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir