• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
`Müslüman`a zulmeden Müslüman değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da yaklaşık 6 bin sivil toplum kuruluşunun desteğiyle, ‘Kürt Meselesine İslami Çözüm` çalıştayının ikinci günkü oturumu bugün yapıldı.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştayın panelinde konuşan Hukukçu Emin Güneş, bütün sorunların çözümünün sadece İslam dininde olduğuna dikkat çekti.

Kürt meselesinin çözümünde temel alınması gereken etkenin Kur`an-ı Kerim olabileceğini belirten Güneş, şunları söyledi:

“Bugün bizi kandırıyorlar. ‘Kürtlerin Kürtlere yaptığını gavur bile yapmaz` diyorlar. Müslüman Müslüman`a zulmetmez, birbirinin hakkını gasp etmez. Vallahi Müslümanların hakkını gasp eden Müslüman değildir. Öcalan, ‘Şeyh Said, fiziksel olarak babamız olabilir. Ama bizim fikir babamız değildir. Fikirlerimiz aynı değildir` diyor. Bu nedenle aramızdaki fiziki durumlar bizi aldatmasın. Bizim aramızdaki mücadele hak ve batıl mücadelesidir. Buna kardeş kavgası derseniz, Bedir Savaşı`na da kardeş kavgası demek zorundasınız. Çünkü orada aynı aileden kişiler birbirleriyle savaşıyordu.”

Güneş, Müslümanların, ahlaki noktada çöküş yaşayan Avrupa`yı örnek almaması gerektiğini kaydederek, “Cenab-ı Hak, her hak sahibine hakkını vermiştir. Kur`an-ı Kerim ve sünnette herkesin hakları ayrıntılı bir şekilde var. Kuran`ın dayattığı bir renk ya da başkent yok. Avrupa`ya giden bir arkadaşım, Avrupa`da evliliğin bittiğini, eş cinselliğin normalleştirilmeye çalışıldığını söyledi. Bu nedenle Avrupa tarzı örnek alınmamalıdır.” dedi. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir