• DOLAR 32.509
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2497.485
  • ...
Kadına yönelik şiddetin sorumluları yargılanmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle CMK Uygulama Merkezinde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Saadet Şahin okudu.

“Bugün dünyanın her yerinde, bütün kentlerinde kadınlar; eşitlik, adalet, özgürlük, emek, barış ve dayanışma için seslerini birleştiriyorlar.” diyen Şahin,“Bugün dünya kadınları; hayatı ve dünyayı kadınlardan yana değiştirmek için, örgütlemek için, mücadele halindeler. Çünkü kadınlar yoksulluğu, işsizliği, şiddetin her türlüsünü, savaşı, militarizmi en yoğun ve en ağır biçimiyle yaşamaya devam ediyorlar. Kadınlar, yeryüzündeki toplam işgününün üçte ikisini oluşturuyor olmasına karşın dünya gelirinin yüzde 10`unu almaktadır. Yaşamın bütün alanlarında çalışma alanında, istihdamda, karar alma mekanizmalarında, politikada kadınlar nüfus oranında temsil edilmiyor. Her anlamda sömürülen kadının erk zihniyetiyle sistemli bir şekilde emeği görünmez kılınmaya çalışıyor.” dedi.

Son olarak Şahin, şunları söyledi: “Evde, sokakta, işyerinde, gözaltında, cezaevinde yaşanan kadına yönelik şiddetin sorumluları yargılanmalı ve caydırıcı yasal tedbirler alınmalıdır.” (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir