• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
"Kadına şiddet toplumsal bir depremdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini belirterek bu şiddetin toplumsal bir deprem olduğunu belirtti.

Sağlık-Sen Diyarbakır şubesi olarak kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı, istismarı, şiddeti kınadıklarını belirten Ensarioğlu, “Yakın zamanda hepinizin malumu olan üniversiteli genç kızımız Özgecan Aslan’a yapılanlar kadına yönelik şiddetin ne boyutlara yükseldiğini hepimize göstermiştir. Aile içinde, sokakta, iş yerlerinde, kamusal alanda, kısacası kadının olduğu her yere çekilmiş ve gün geçtikçe daha da çekilmek istenen bir şiddet hattı bulunmaktadır. Kadına şiddet toplumsal bir depremdir, eğer bunu önlemezsek hepimiz bu göçüğün altında kalırız.” dedi.

“Kadınlar şikâyetlerini dile getirmiyor”

Kadınların sorunlarını dile getirmekten çekindiklerini belirten Ensarioğlu, “Resmi verilere göre; aile içi şiddet olaylarında 2010 yılında 177, 2011 yılında 163, 2012 yılında 155, 2013 yılında ise 150 ve 2014 yılında 280’nin üzerinde olmak üzere son 5 yılda 900’ün üzerinde kadın hayatını kaybetmiş. 30 bini aşkın kadın ise çeşitli şiddet türlerine maruz kalmıştır. 4 bin 500’ün üzerinde kadın için ise koruyucu ve önleyici tedbir alınmıştır. Şiddet gören kadınların ancak yarısının yaşadığı şiddeti yakın çevresine anlattığı, çok az bir kısmının gerekli kurumlara başvurabildiği bilinmektedir. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü verilerine göre, kadınların yüzde 92′si gördüğü şiddeti herhangi bir yere şikâyet etmediğini belirtmektedir.” diye konuştu.

“Kadınların sorunlarını dile getireceğiz”

Ensarioğlu son olarak, "Diyarbakır Sağlık-Sen şubesi olarak başta Özgecan Aslan olmak üzere, şiddete uğrayarak yaşamını yitirmiş tüm kadınlarımıza Allah'tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz.  Bu denli olayların özelde sağlık alanında genelde sosyal alanda tekrarlanmaması için üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızı bir kez daha beyan ediyoruz.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir