• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Esnaf tarihi Tekel binasının satışa çıkarılmasına tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet döneminin geleneksel mimarisine sahip, ilk tescilli binalarından biri olan 90 yıllık Tekel binası, satışa çıkarılmasının ardından, esnafların tepkisine neden oldu. Esnaflar, binanın satılması yerine müze ve ya sergi alanı yapılmasının daha uygun olacağını bildirdi.

Tarihi binanın satılıp özelleştirmesini uygun bulmayan esnaflar İlke Haber Ajansı’na konuştu.

Binanın satılması yerine park veya müze yapılmasını isteyen Hacı Peyan isimli esnaf şu ifdeleri kullandı: “Bana göre satılıp özelleştirilmesi uygun değil. Bina özelleştirildikten sonra ne için kullanılacağını bilemiyorum. Bu iyi bir şey için mi olur, kötü bir şey mi olur, yine bilemiyorum. Bana göre satmak yerine park ve ya müze yapılsaydı daha iyiydi. Alacak kişi  de bu şekilde kullanmayı kabul etmez yenilemek ister. Ancak devlet bunu tarihi bir bina olarak değerlendirir ise, daha iyi olacaktır” dedi.

“90 yıllık Tekel binasının satılması bana göre yanlıştır”
Erkan Güç isimli bir diğer esnaf ise şöyle konuştu: “90 yıllık Tekel binasının satılması bana göre yanlıştır, çünkü bunu alan kişi ticaret ve ya başka bir amaçla kullanmayacaksa yenileyemeyecekse boşuna almış olur. Tarihi Tekel binası müze, sergi alanı ve ya kültür evi yapılması daha iyi olacaktır. Ben şahsen alırsam özel ticaret alanı için kullanırım. Yani yanına bir bina yapar o şekilde arsasını değerlendiririm. Van’ın en işlek caddesi sonuçta. Bunu alıp süs eşyası olarak kullanacak değilim. Alacak kişi çok zenginse, o niyetle alıp dokunmayacaksa, onu bilemiyorum. Tabi alacak kişi o niyetle alacağını sanmıyorum. Van’da park ya da  oturma alanı yok denecek kadar azdır. Onun için bir park, sergi alanı ya da aile çay bahçesi gibi, vatandaşın dinlenebileceği, gezebileceği bir yer olması daha iyi olacaktır” ifadelerini kullandı. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir