• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Doğruhaber Gazetesi CNR kitap fuarındaydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl ikinci kez düzenlenen CNR Kitap Fuarı, son günlerinde ziyaretçi akınına uğruyor. On binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarın bugünkü ziyaretçileri arasında Doğruhaber Gazetesi Yazar ve çalışanları da vardı.

Doğruhaber Gazetesi Genel Koordinatörü ve Yazarı Abdullah Aslan, İnzar Dergisi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü M. Zeki Ergin, Doğruhaber Yazar AbdulhakimSonkaya beraberindeki bazı gazete çalışanları ile beraber CNR kitap fuarını ziyaret etti. Kitap stantlarının çoğunu ziyaret eden ziyaretçiler Türkiye Dergiler Birliği Derneği (TÜRDEB) standını da ziyaret etti.

Pratiği ve hayata yansımasın olan şeyleri okumak gerekiyor

Fuarı çok yoğun gördüğünü dile getiren Doğruhaber Gazetesi Yazarı Abdulhakim Sonkaya, “İnsanlarda bir arayış var. Önemli olan bilgide seçici olmaktır. Yoksa çok fazla da bilgili olmak önemli değildir. Kültür dediğimiz şey özlü, sade ve doğru olanı almaktır. Yoksa bilgi insana yük olur. Her şey gibi bilginin de insana yük olması vardır ve yük olan her şey de yorar. Bunun için de özümsenecek, sindirilecek, pratiği olan, hayata yansıması olan şeyleri almak lazım. Onlara öncelik vermek lazım. Yoksa bilgi de her yük gibi insanı yorabilir” dedi.  

Fuarlar okuyucular için önemli bir fırsattır

Fuarların okuyucu ve yazarları buluşturma noktası olması açısından önemli olduğunu ifade eden Doğruhaber Gazetesi Genel Koordinatörü ve Yazarı Abdullah Aslan, “Fuara çok muazzam bir ziyaretçi akını var. Bu da insanların okumaya yönelik meyillerinin olduğunu gösterir ki bu da çok sevindiricidir. Okur ve yazarı buluşturan bu tür yerlerin çok değerli olduğuna inanıyoruz. Okuyucular açısından çok sayıda kitabın bir arada olması da bir zenginliktir.Herkesin kitapları bir arada görmesi bu noktada iyidir. Bu noktada buralar okuyucular için iyi bir fırsattır. Dosdoğru olmak için okumak gerekiyor. Okunacak kitaplara ulaşılması açısından da fuarların bu noktada önemli bir yeri vardır. Çünkü birçok esere aynı yerde ulaşabilme imkânına sahip oluyorsunuz. Yarın (Pazar) fuarın son günü olacak. Okuyucuların bu son günü iyi değerlendirmesini ve bu fuarı ziyaret etmesini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

(Erkan Yavuz- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir