• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.415
  • ...
Gaziantep`te İlahiyat Fakültesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi`nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nitelikli ve iyi yetişmiş ilahiyat mezunu hocalara her zaman ihtiyaç olduğunu kaydederek, “28 Şubat sonrasında İmam-Hatiplerdeki öğrenci sayısı 60 bine düşmüştü. Şu anda İmam-Hatiplerdeki öğrenci sayısı 1 milyona ulaştı. Bu, bir şeyi gösteriyor. Demek ki vatandaşımızda bu konuda bir açlık vardı ki, imkân ve zemin hazırlanınca yavrularını meslek liselerine, İmam-Hatiplere gönderdiler” dedi. 

Fakültenin açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, fakülte binasının dış görüntüsünden çok etkilendiğini, öğrencilerin bu fakültede aldıkları eğitimle geleceğe özgüvenle yürüyeceğini ifade ederek öğrencilere, “İnşallah burası sizlerin bilgi ve hikmet yuvası olsun” dedi.

 “Kaliteli ve iyi yetişmiş ilahiyat mezunu hocalara ihtiyaç var”

İmam hatiplerde öğretmen açığı olduğunu dile getiren ve bu açığın giderilmesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilahiyat fakültelerinden mezun olacak kaliteli, iyi yetişmiş hocalara ihtiyaç olduğunu kaydetti. Lisans öğrencilerinin yurt dışına giderek daha güçlü bir şekilde yetişmesini istediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, lisansüstü ve doktora öğrencilerinin de gerek YÖK, gerek Hükümet, gerekse vakıf destekleriyle yurt dışına gidebileceğini söyledi. 

Gaziantep`e yapılacak yeni camiler

Konukoğlu ailesinin de vakıf hizmetleriyle büyük gayret gösterdiğini aktaran Erdoğan, fakültenin yapımını sağlayan aileye teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımların bundan sonra da devam etmesini istedi.

İşadamı Abdülkadir Konukoğlu'nun 5 cami yapımıyla ilgili protokol imzalanacağını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beş cami için Diyanet İşleri Başkanımla imzalayacak ama bir de benim daha önce aldığım bir söz var, Gaziantep'te yeni bir stat yapılıyor. Mevcut stadın yerine de 10 bin kişi kapasiteli büyük bir cami, bir cuma camisi yapılacak. Bu konu ile ilgili çalışmaları, gerek Belediye Başkanımız Fatma Hanım, gerekse Konukoğlu ailesi takip ediyorlar. Konukoğlu ailesine ve Gaziantep'e yakışır bir cami olacak inşallah" diye konuştu. 

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, İlahiyat Fakültesi Dekanı Şehmus Demir ve Sanko Holding Onursal Başkanı Konukoğlu, fakültenin açılışını gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin sona ermesinin ardından fakültenin bahçesinde kendisini bekleyenlerin yanına giderek, öğrencilerle sohbet etti ve başarı diledi.  Öğrenciler Cumhurbaşkanı Erdoğan`a, annesi ile fotoğrafının, kara kalem resmini hediye ettiler.

Gaziantep programını tamamlayarak İstanbul`a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan`ı, Gaziantep Havalimanı`ndan, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer yetkililer uğurladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir