• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te toplu açılış gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Suriye’ye giderek katil Esedi’i ziyaret eden Doğu Perinçek ve partililerini isim vermeden eleştirerek “Türkiye’de bazı siyasiler utanmadan bir katili, Esed’i ziyaret edebiliyorsa, ülkemizde hala nelerin olduğunu iyi düşünmemiz lazım. Zulme rıza zulümdür. Zalimlerin yanında yer alanlar da zalimdir. Bir gün şartlar değişecek. Bağrınıza bastığınız o kardeşleriniz, Suriye’de size sevgilerini gönderecekler. Bizi yalnız koymadılar diyecekler. Biz mazlumların, mağdurların yanında yer aldık ve almaya devam edeceğiz. Çünkü bizim ecdadımız tarih boyunca hep zalimlerin karşısında durdu, mazlumların yanında yer aldı ve o ecdadın torunları olarak bizler de, aynen mazlumların yanında durmaya devam edeceğiz. Bir gün şartlar değişecek o kardeşleriniz size sığındığında, bağrınıza basarak Ensar görevini yerine getirdiyseniz şartlar değiştiğinde, onlar da Suriye'den size farklı seslenecekler.”şeklinde konuştu.

“Esmaları, Esmaların yanında duranları selamlıyorum”

 Erdoğan, konuşmasının devamında Mısır direnişinin sembol ismi olan Esma Biltaci’yi selamlayarak, “Esmaları selamlıyorum, Esmaların yanında duranları selamlıyorum. Çünkü onlar da mazlumdu, onlar da ne yazık ki zalimlerin attıkları bombalarla, toplardan çıkan mermilerle şehit oldular. Gönlünüzde ne muradınız varsa rabbim hepsine kavuşmayı nasip etsin.Suriye’de kendi halkına zulmeden bir zalim, yüz binlerce insanın ölümü, milyonlarca insanın perişanlığı pahasına koltuğunda oturmaya devam ediyor. Irak’ta ayrı bir sorun var. Karadeniz’in üst tarafından başka kavgalar var. Biz kendi çevremizde böyle bir tabloyu asla istemedik, istemiyoruz. Tarihi, kültürel, sosyal olarak çok güçlü bağlarımız olan ülkelerle kardeşlerimizle güven içinde bir gelecek arzu ediyoruz. Komşularımız bu haldeyken bize rahat içinde yaşamak yakışmaz.”diye konuştu.

“Avrupa’nın tamamında 200 bin, biz de 2 milyon mülteci var”

Avrupa’nın tamamında 200 bin,               Türkiye’de ise 2 milyon Suriyeli mültecinin olduğunu belirterek Batı ülkelerini eleştiren Erdoğan, “Gerekirse biz Suriyeli kardeşlerimizle ekmeğimizi paylaşacağız. Kardeşlerimizin dostlarımızın yanında olacağız. Bu ateşin içine çekmek isteyenlere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Hiç bir kardeşimizi de bu ateşin içerisine terk edemeyiz. Her ikisini birada yapabildiğimiz için büyük devletiz. Batılı ülkelerde bölgedeki savaşlardan huzursuzluklardan kaçan mültecileri deniz ortasında ölüme terk ediyorlar. Biz bugüne kadar ölümden kaçan, perişanlıktan kaçan hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Avrupa’nın tamamında 200 bin, biz de 2 milyon mülteci var. Mesele ne biliyor musunuz, insanlıktır.”diye konuştu.

“6-7 Ekim'de vatandaşı sokağa döktüler”

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Erdoğan, HDP’yi eleştirerek, “Söz verdiler tutmadılar tersini yaptılar, hiç böyle bir şey yokmuş gibi davrandılar, süreci provoke ettiler. 6-7 Ekim'de vatandaşı sokağa döktüler. Vatandaşımızın dükkânlarını, evlerini ve araçlarını yaktılar.” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Çevremizde bu olaylar olurken ülkemizde de çok ciddi meselemizi sıkıntımızı çözme yolunda önemli bir mesafe kat ettik. Önce demokratik açılım diye başladık, ardından birlik ve kardeşlik projesi olarak bunu güçlendirdik. Son olarak da, çözüm süreci adıyla nihai aşamasına getirdik. Evet, analar ağlamasın diye çıktığımız yolda önemli dönüm noktasına ulaştık. Samimiyetle ifade edeyim ki biz sadece milletimiz için, milletimizin kardeşliği, geleceği için bu süreci başlattık. Sabırla bugüne kadar yürüttük. Bunlara farklı muamelede yapılabilirdi ama yapmadık. Çünkü derdimiz bu ülkede huzuru refahı getirmek, bunu tahkim etmektir.”ifadelerini kullandı.

 “Cennet annenin ayakları altında, babanın değil”

8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” ne de değinen Erdoğan, “Yarın kadına şiddete karşı koymanın önemli bir sıçrama günü. İnşallah bu mücadeleyi de birlikte sürdüreceğiz. Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Bu mücadeleyi hep birlikte tarih boyunca kadınlar verdi. Veda Hutbesi'nde Allah'ın bir emaneti olarak kadın, sevgili Peygamberimiz tarafından ifade ediliyor. Bu emanete ihanet yok. Baba makamların en yükseğinde değil, Cennet annenin ayakları altında, babanın değil.”diyerek konuşmasını tamamladı.

Program esnasında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Programın sonunda 4 milyar 213 milyon liralık yatırım açıldı. Kurdele kesim törenine Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer protokol üyeleri katıldı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir