• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
Batman`da 23 Kur`an Hafizesi için merasim düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptıkları İslami eğitim faaliyetleriyle bölge halkının takdirini kazanan İTTİHAD Âlimler ve Medreseler Birliği (Yekîtiya Aliman û Medreseyan),  bayanlara özel Hafızlık merasimi düzenledi.

İslami ilimlerde verdiği eğitim çalışmalarıyla genç nesillere ışık olan İTTİHAD, İslam ümmetine 23 Hafize daha kazandırdı. 

Batman Gala Düğün Salonunda bayanlara özel düzenlenen hafızlık merasimi, saat 12.00'da başladı. Merasim programına, Kur`an Kursu öğreticileri, öğrenciler ve aileleri ile, çok sayıda davetli katıldı.

Hafızlık eğitiminde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 23 Hafize öğrenci, salavat eşliğinde salona girdi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasim programında açılış konuşmasını İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş  yaptı.

“Bugünkü bu şeref, Ashab-ı Kiram`daki şereftir”

Kur`an-ı ezberleyen Hafizelerin ümmetin en şereflilerinden olduğunu söyleyen Göktaş, “. Bu kızlarımız, öyle sadece belge, plaket alan değil vallahi Müslümanların sultanlarıdır, baş taçlarıdırlar. Göreceksiniz daha ileride neler olacak. Allah, bu ümmete, bu Müslümanlara ve bu Batman`a öyle şerefli lütuflarda bulunacak ki, göreceksiniz, tarih yazılacak. Bu kardeşlerimiz sıradan Hafizeler değillerdir. Allah, inşallah bu kızlarımıza hafızalarına aldıkları Kur`an ile, Allah yolunda mücadele etmeyi gösterecek. Nasıl gafiller, cahiller Allah`a çağrılır ve küfrün karşısında nasıl dikilinir diye kızlarımızdan bundan sonraki beklentilerimiz budur. Yani Kur`an ile amel etmenin mümkün olduğunu bu dünyaya gösterecekler. Bugünkü bu şerefin Ashabı Kiramdaki şereftir.” dedi.

“Allah`tan İslam dinini bu coğrafyaya hakim kılmasını diliyoruz”

Pek yakında Allah`ın kendilerine Ashabı Kiramın dönemini yaşatacağını vurgulayan Göktaş, “Elhamdülillah Allah ile bugün ciddi bir alışveriş yapıyoruz. Allah`a gençliğimizin en güzel günlerini veriyoruz. Bu kızlarımız sadece hafızlarına Kur`an-ı aldıkları için değil, gençliklerini, ömürlerini Allah`a verdikleri için, ayrıca çok büyük bir şeref kazanıyorlar. Bir taraftan bayanlarımız, bir taraftan erkeklerimiz Elhamdülillah şu anda İslam davası için Rabbimizle durmadan alışveriş yapıyoruz. Mal, can, ömür ve gençliğimizi veriyoruz. Allah bize cennetini verecek ama, biz Allah`tan bu dünyayı da cennet eylemeyi, İslam dinini bu beldelere ve coğrafyaya bizim elimizle hakim kılmayı nasip eylemesini diliyoruz.” diye konuştu.

“Bizim en büyük sermayemiz edebimizdir, hayamızdır, örtümüzdür”

Bugün dünyada verilen çok büyük bir savaşın olduğunu ve bu savaşın da bayanlar üzerinden verildiğini kaydeden Göktaş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Biz ne kadar bayanlarımızın, kızlarımızın üzerine titriyorsak, vallahi dünyayı karıştırmak, fesada boğmak için şeytan ve şeytanın dostları, Firavunlar, Nemrutlar, despotlar da aynı şekilde bütün güçlerini kadınların üzerine veriyorlar. En büyük silahları ve güçleri bayanlardır. Onların bir tek sermayesi terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır, nikahsızlıktır, yuvasızlıktır, örtüsüzlüktür ve çıplaklıktır. Bizim de en büyük sermayemiz edebimizdir, hayamızdır, örtümüzdür, dilimizdeki vahiydir. Bunun savaşı veriliyor. Bugün dünyadaki en büyük savaş bu savaştır. Onun için kimse bu kızlarımızı sakın küçük görmesin. Göreceksiniz Allah, hem bu dünyada ve hem de ahirette bunun karşılığının ne olduğunu inşallah bizlere gösterecektir.”

Açılış konuşmasının ardından Siirt Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle renk kattığı programda, sinevizyon gösterimi yapılarak,“Sevdanla Büyüdüm Ey Aziz Kur`an” adlı şiir okundu.

Programda daha sonra Âlimler ve Medreseler Birliği gönüllüsü Selma Altun bir konuşma yaptı.

“En hayırlı ve bereketli yatırım Kur`an-a yapılan yatırımdır”

Konuşmasında, Müslümanların en önemli görevlerinden birisinin, rabbimizin kitabını okumak, okutmak anlamak ve yaşamak olduğuna vurgu yapan Altun, “Aziz Peygamberimiz (sav) hadislerinde, ‘Sizin en hayırlınız Kur`an-ı öğrenen ve öğreteninizdir` diye buyurarak Kur`an-a hizmet etmeyi övmüş ve Kur`an hadimlerini hayırla müjdelemiştir. Çocukları Kur`an`ın ahlakıyla büyütmek, terbiyesi ile terbiye etmek, ilahi mesajıyla buluşturmak, tüm anne babaların ve tüm Müslümanların asli görevidir. Yeryüzünde hizmetlerin en büyüğü Kur`an-a yapılan hizmettir. En değerli zaman Kur`an-a ayrılan zamandır. En hayırlı ve bereketli yatırım Kur`an-a yapılan yatırımdır. Kur`an bir ucu Rabbimizde diğer ucu bizde bulunan, iman ve amel edene dünyada şeref, ahirette saadet sebebi olan nurlu, kutlu, şerefli bir kitaptır. Onu inkâr ve ihmal eden için ise, bir hasret ve pişmanlıktır.” şeklinde konuştu.

“Bu tablo toplumumuzun hasretle ve özlemle beklediği bir tablodur”

“Bu Kur`an hafızı kızlarımız memleketimiz ve camiamız için büyük bir kazanç ve iftihar vesilesidir” diyen Altun, “Allah`a hamdolsun, bugün binlerce Kur`an aşığı ve fedakâr gönüllüler ordusu Kur`an`a sımsıkı sarılmış, Kur`an`ı kendine rehber ve dava edinmiştir. Bugünkü Hafize olmuş kızlarımız, bunun en güzel kanıtıdır. Bu tablo toplumumuzun hasretle ve özlemle beklediği bir tablodur. Âlimler ve Medreseler Birliği olarak bu Hafize kızlarımızı Kur`an`a âşık, Kelamullah`a sevdalı halkımıza hediye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ardından eğitimlerini tamamlayan ilim talebesi kızların isimleri okunduktan sonra taç giydirme merasimine geçildi.  Daha sonra 23 Hafize öğrenciye tek tek taç giydirilerek, mezuniyet belgeleri verildi. Taç giydirme Merasimi sırasında Hafize olan kızların yakınlarının duygulandığı ve sevinçten ağladıkları görüldü.

Merasim programı, Saliha Önen`in okuduğu dua ile sona erdi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir