• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
`Kadın emanetlerin en değerlisidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle, Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, bir basın açıklaması yayımlayarak, inanç sistemimizde kadının emanetlerin en değerlisi olduğunu belirtti.

Toprak, açıklamasında, "İnsanlığın acımasızca tükettiği tüm değerler, kadınlarımızın güçlenmesi ve yaşatılan olumsuzluklara el koyması ile kurtulacaktır. Kadınlarımız, bu ülkenin, toplumumuzun kurtuluşu, ümit edilen geleceğin ve hasretle beklenen aydınlık nesillerin tek mimarı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Kadın emanetlerin en değerlisidir”

Kadınlara yönelik her türlü istismar, ayrımcılık ve mağduriyetleri şiddetle kınayan ve kadının önemine değinen Toprak, şunları ifade etti: “Hadiste de belirtiği üzere ‘Cennet anaların ayakları altındadır` düsturunu temele yerleştiren inancımızda, kadın emanetlerin en değerlisidir. Kadını toplum içinde dışlayan, ötekileştiren, yok sayan her türlü zihniyet, düşünce, hal ve davranışı elimizin tersiyle itmek boynumuzun borcudur.”

Toprak, “Kadına yönelik şiddet ve kadınların maruz kaldıkları her türlü rencide edici davranışlar karşısında umudumuz ve beklentimiz, yasaların kadınları koruma altına alacak şekilde, onları daha güçlü kılacak şekilde düzenlenmesidir. Kadınların öldürülmediği, işkenceye, şiddete, haksızlığa maruz kalmadığı bir dünya var etmek suretiyle eşitlik ve insan onurundan bahsetmek mümkün olacaktır.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir