• DOLAR 32.476
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.861
  • ...
`İslam kadını yüceltmektedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Recep İdikut, 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebeti ile yaptığı açıklamada, kadının Hz. Muhammed`in bize bıraktığı bir emanet olduğunu, kadının yılın sadece bir günü değil, her günüde baş tacı olması gereken bir değer olduğuna dikkat çekti.

Emperyalizmin kadın hakları üzerinden Müslüman hanımların fazilet elbisesini çıkarmaya ve kadınları hayat tarzı ve düşünce olarak kendisine yabancılaştırmaya çalıştığını belirten İdikut, kadına en çok değer verenin ve kadını en çok yüceltenin İslam olduğunu vurguladı.

İdikut, İslam`ın kadını, nesilleri eğitip şekillendiren bir eğitimci, davetin öncüsü ve hayatın çeşitli alanlarında toplumun bilinçlenme ve kalkınmasının temel unsuru olarak kabul ettiğini dile getirdi.

Kadının nasıl olması gerektiği sorusuna cevap veren İdikut, kadının Rabbine, kendine, annesine, babasına, eşine, çocuklarına, akrabalarına, komşularına, kardeşlerine, arkadaşlarına ve bütün topluma karşı görevlerini bilen yüksek ahlaklı, şuurlu, üretken, yapıcı ve temiz olması gerektiğini söyledi.

“Aile fertlerine karşı sorumluluğunun bilincindedir”

İdikut, “Özellikle Müslüman kadın veya İslam`ı teorik ve pratikte yaşayan kadın, dünyanın fitnelerine ve şeytanın hilelerine karşı dikkatli olur. Rabbine ibadet eder, emirlerini yerine getirir, yasaklardan kaçınır. Allah`a tam bir teslimiyet içindedir. Rabbine çokça tövbe eder.  Aile fertlerine karşı sorumluluğunun bilincindedir. Yaptığı her işte Allah`ın rızasını gözetir. Gücü oranında iyiliği emreder, kötülükten alıkoyar.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar, fikri ve manevi kaynaklarına dönmelidirler”

İslam coğrafyasının pek çok yerinde kadının İslam`ın öngördüğü yüksek seviyenin altında olmasının temel nedeninin; dinlerinden uzaklaşmaları, cahiliye bataklıklarında bocalamaları ve İslam dışı unsurların peşine takılmaları olduğunu vurgulayan İdikut, Müslümanların, fikri ve manevi kaynaklarına döndükleri ve kendilerine asalet ve üstünlük kazandıran hikmetle yoğrulduklarında, bugünkünden daha iyi bir durumda olacaklarını belirtti. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir