• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  işbirliği ile "Karşılıklı İş ve Ticaret İmkânlarının Değerlendirilmesi" konusunda, Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch Tarsus’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, ticari ilişkilerin daha çok geliştirilmesi noktasında işbirliği protokolüne imza attılar.

TSO Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Kaymakam Hasan Göç,  Belediye Başkan yardımcı Hüseyin Boro, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, bazı derneklerin başkanları ile TSO yönetim kurulu üyeleri ile üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tarsus TSO Başkan H. Ruhi Koçak, 1410 yılında başlayan ve bugün 600 yıla varan ilişkileri oldukça önemsediklerini ifade ederek, "Polonya ile bölgemizden önemli benzerlikler var. Benzerliklerimizi ticari alanlarda birleştirmeliyiz. Önümüzdeki günlerde Tarsus’tan bir heyet Polonya’yı ziyaret edecek. Bizim iş alanındaki beklentimiz, enerji ağırlıklı olmakla beraber tarım ve hayvancılık ile ilgili olmasıdır.” diye konuştu.

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, Türkiye ve Polonya'nın bayrak renklerinin aynı olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyerek, 600 yıllık tarihi ilişkileri olan iki ülkenin sembol ve toplum yapısının aynı olduğunu söyledi.

Tarsus’un ticari ve deniz yolu bağlantı yollarının olması, bölge unsurları ve kendi yatırımları açısından son derece önemli olduğuna değinen Cieniuch, “Coğrafya olarak birbirimize uzak değiliz. Uçak yolculuğu ile dört saat sürüyor. Her ürün dört saat sonra Polonya’nın her yerine ulaşır. 600 yıllık ilişkilerimiz bundan böylede devam ederek, süregelmesini diliyorum. Bundan 600 yıl önce yani 1410 yılında ilk gelen büyükelçinin ziyaret amacı ticarettir. Ben 147’inci büyükelçi olarak da bu amacı benimsiyorum.” dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından Polonya’yı tanıtan sinevizyon gösterisinden sonra Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak ve Polonya’nın Polonya-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Marek Nowakowski işbirliği protokolünü imzaladı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)