• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
'Hububat hastalık ve zararlıları' bilgilendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gerçekleşen toplantıya, İl Müdürü Ömer Tercan, şube müdürleri, ilçe müdürleri, Bayer ilaç GAP  Bölge Müdürü, Batman'da serbest çalışan tarım danışmanları ve ziraat mühendisleri, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ömer Tercan, hububat hastalık ve zararlılarının, geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan Batmanlılar için önemli bir mesele olduğunu ifade etti.

Biyolojik mücadelenin önemli olduğunu, kimyasal mücadelenin de teknik şartlara ve talimatlara uygun olarak yapılması gerektiğini anlatan Tercan, "Hububat hastalık ve zararlıları, hem kalite hem de verim açısından üründe büyük verim kayıplarına yol açmaktadır. Özellikle süne zararlısı buğdayın ekmeklik vasfını kaybetmesine sebep olmaktadır. Bu yüzden bilinçli çiftçiler ve mühendisler olarak gerekli tedbirleri almalı, teknik talimatlara ve kullanım şartlarına uygun bir şekilde zirai ilaçları kullanmalıyız." Dedi.

Ardından sinevizyon eşliğinde bir hububat hastalık ve zararlılarıyla mücadele konusunda bir  sunum yapan özel ilaç firması yetkilisi; ilaçların hastalığı önlemede ve azaltmadaki rolüne değindi, zamanında ve uygun dozajda, hastalık türüne uygun  ilacın kullanılması  gerektiğini ifade etti.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir