• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
“Türkiye Türklerindir ve Ne mutlu türküm diyene” diyenler bu ümmeti böldüler”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Geçmişten Günümüze Kürt Meselesi ve Çözüm Süreci “ başlığı altında yapılan Panelde, “Tarihsel süreç içerisine Kürt Meselesi” başlığı altında bir sunum yapan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Kürtlerin İslam`a olan saygı ve bağımlılığından bahsederek, tarih boyunca İslami değerlerin günümüze yetişmesi için Kürtler içerisinden çok büyük alimlerin yetiştiğini ve bu alimlerin tarihe yön verdiğini belirtti.

“Kürtler İslam dinine girdikten sonra ümmetin en büyük parçalarından biri haline geldi”

Kürtlerin kendilerini hiçbir zaman islamın dışında görmediğine vurgu yapan Prof. Ağırakça, Kürtlerin İslam dinine girdikten sonra ümmetin en büyük parçalarından biri haline geldiğini ve hiçbir zaman İslam toplumu ile bir sorun yaşamadığını belirterek Kürtlerin haçlı seferlerinde gösterdiği başarıya dikkat çekti.

Prof. Ağırakça, “Kürtler, Selahaddin Eyyubi komutasında Kudüs`ü kurtarmak üzere İslam ordularına katılmış ve İslam ümmetinin bu topraklar üzerinde hizmet eden bir parçası haline gelmiş, bunun içinde hiçbir zaman geri durmamıştır. Sadece haçlılara karşı değil, Moğollara karşı da Kürtler, verilen mücadelede üzerlerine düşeni yapmış ve geri durmamışlardır. Aynı durumu Çanakkale ve Kurtuluş savaşında da görebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Türklerindir ve Ne mutlu türküm diyene” diyenler bu ümmeti böldüler”

Türkiye de irili ufaklı 25 etnik grubun olduğunu ve gruplar arasında Kürtlerin azımsanamayacak bir konumda olduğunu belirten Ağırakça, bu topraklarda emperyalistlere karşı verilen mücadeleden sonra kurulan yeni devlette etkinliği elinde tutan Kemalist rejimin “Türkiye Türklerindir” ya da “Biz bir ulus yarattık” sözleri ile adeta ümmeti böldüğünü söyledi.

Ağırakça, sözlerine devamla, “Bölgedeki Kürtler ve Araplar ise hiçbir zaman kendi topraklarında, Türklerin yaptığı bir ayrıma gitmemiş hatta aralarına kendilerinin bulunduğu bölgeyi isimlendirirken bile bir devlet ismi anmaktan ziyade sınırları kast ederek hat altı ve ya hat üstü tabirini kullanmışlardır. Ancak burada “Bir milletten ulus çıkardık diyenler”,”Türkiye Türklerindir” veya  Ne mutlu türküm diyene” diyenler bu ümmeti böldüler. Fakat şunu iyi bilmeliler ki bu topraklarda bu kadar girift olmuş olan bu milleti bir birinden ayıramazlar.” şeklinde konuştu.

“Bu toplantı tarihte anılacak ve bir tarih yazacaktır.”

Yaşanan bu haksızlıklar sonucu toplumda oluşan sorunların çözümü için tek adresin İslam olduğunu ve sorunun aşılması için bu topraklarda yaşayan gerek Kürt, gerekse de türk veya Arapların İslam potası içerisinde erimesi gerektiğini belirten Ağırakça son olarak şöyle konuştu:

“Çözüm olarak şunu diyebiliriz: Eğer biz insanların insani haklarını verirsek, anadil haklarını verirsek, diğer insani gasp edilmiş haklarını verirsek birçok sorunun çözülmüş olacağını göreceğiz. Ve inşallah bu olacaktır da. Bunun yanında Tevhid inancına sahip çıkan bir Kürt ve Türk neslinin oluşması gerekir. Ev elhamdulillah böyle bir kitle de geliyor. Kürtlerle, Türklerle, Arapları, Çerkezleri bir potada eritmemiz ancak İslam`la olacaktır ve inşallah bu toplantı buna vesile olacak, tarihte anılacak ve bir tarih yazacaktır.” ifadelerini kullandı. (Fikret Özkan / Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir