• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Eğitim Bir-Sen`den BÜ`deki açlık greviyle ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi öğrencilerince başlatılan açlık grevine yönelik yazılı basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Bingöl Üniversitesi Şubesi Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Hüseyin Çaldak, eğitim öğretimin daha sağlıklı yürütülmesi ve kardeşlik ortamının hâkim olması için çaba gösterilmesini, siyasi çekişmelerin; tehdit, hakaret ve kavga ortamının son bulması gerektiğini belirtti.

Çaldak, “Üniversitemizde şimdiye kadar herhangi tatsız bir olayın yaşanmamış olması bazı art niyetli kişileri rahatsız ettiği için fitne odaklarıyla huzur ortamını bozmaya yönelik beyan ve tutumları öğrencilerimizi kendi emellerine alet etme gayretleridir. Öğrencilerimizi bu oyunlara gelmemesi için kardeşçe yaşamanın bize yakıştığını, hep birlikte oyun bozucuların oyununu bozmaya davet ediyoruz. Herhangi bir öğrencimizin en ufak bir sıkıntı yaşaması bizleri üzeceği için, yerlerinin okul ve eğitim olduğunu hatırlatır, bir an evvel bu gerginliğin sona erdirilmesini arzu ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Tepki gösterirken başkasının canına ve malına zarar verildiğinde, bunun demokratik bir tepki olmaktan çıkacağını belirten Çaldak, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Herkesin yanlış gördüğü bir haksızlığa karşı tepki göstermesi demokratik bir hak olduğu halde, bu tepkiyi gösterirken başkasının canına ve malına zarar verilirse, bu demokratik bir tepki olmaktan çıkıp hak ihlali olur. Tabi ki varsa suç işleyen ve huzuru bozan kişiler onların da yargı önünde hesap vereceklerini belirtmek isteriz. Konuyla ilgili olarak 5 Mart 2015 tarihinde Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı bir basın açıklaması yaparak bazı çevrelerce art niyetli olarak işlenmesine cevap vermiştir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir