• DOLAR 32.573
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2437.984
  • ...
Batman`da depremzedeler için üç dilde mevlit verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğal afetlerde hayatlarını kaybedenler için Batman Ulu Camiinde Batman İl AFAD Müdürlüğü tarafından Kürtçe, Türkçe ve Arapça olmak üzere üç dilde mevlit verildi.

Mevlit programına İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, Batman AFAD İl Müdürü Feyzi Bakır, AFAD çalışanları, Ulu Cami İmamı Abdullah Saf, Ayhanlar Camii Müezzini Hıfzullah Kavak, mevlithanlar ve cami cemaati katıldı.

Mevlitten önce bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, “Ölüm sebebimiz ne olacağını bilemeyiz. Kimimizin ölümü hastalıktan, kimimizin ani olur, kimimizin kaza ile olur ve kimimizin de doğal afetlerde olur. Bunların hepsi ölüm sebeplerindendir. Tabi ki ölüm hepimizi üzer, acı verir. Allah bizim takdirimizi böyle belirlemiş ise bize, ona iman etmek düşer. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) birkaç başlıkta farklı sebeplerle vefat edenlerin Allah`ın izniyle şehitlerin alacağı sevapları alacağını ifade buyurmuş.” Dedi.

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Programda Kürkçe, Türkçe ve Arapça mevlit okundu. Dağıtılan ikramların ardından mevlid programı, Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar ve Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar`ın yaptıkları dualar ile sona erdi.

Verilen mevlit ilgili olarak açıklamada bulunan Batman AFAD İl Müdürü Feyzi Bakır, “Her yıl olduğu gibi bu yılda 28 Şubat ‘Sivil Savunma` günü ve 1-7 Mart tarihleri arasında ‘Deprem Haftası` nedeniyle deprem haftası olarak kutlamaktayız. Biz bu yıl bu çerçevede etkinliklerimizi yapmaya başladık. Etkinliklerimiz içerisinde yangın tatbikatları ve en son olarak da doğal afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için mevlidi şerif okuttuk. Temennimiz 2015 yılını afetsiz bir yıl olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kaydetti. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir