• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Öğrencilere İmam Hatip misyonu anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Ceylanpınar İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  (CEYİMDER) öğrencilere yönelik ‘İmam Hatipli Misyonuna Sahip Olmak` konulu konferans düzenledi.  Konferans,  Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonunda kız ve erkek öğrencilere ayrı ayrı verildi. Programa Haran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şefket Ökten katıldı.

Programda Dernek çalışmaları ve amacı hakkında bilgi veren CEYİMDER Başkanı Dr. Raif Korkmaz, “CEYİMDER`in amacı, öğrencilerimizin sorunlarıyla yakından ilgilenmek, kültürel etkinlikler düzenlemek, üyeler arasında birliği sağlamak, kanunlar çerçevesinde bütün yasal hakları korumak, kurs, seminer ve konferanslar düzenleyerek değerli üyelerimize katkıda bulunmaktır. İmam Hatip Liseleri normal eğitimin dışında dini derslerinde aldığı okullardır.  Diğer okullardan farkımız, her Müslümana farz olan iyiliği emretme kötülükten sakındırma gibi bir misyonumuz var bizim.  Okulumuzu okurken hem dünyamıza hem de ahretimize yatırım yapacağız. Diğer okullarda okuyan kardeşlerimize örnek olacağız.” dedi.

İmam Hatip okulları bir yaşama biçimini karşılamak üzere kurulduğunu belirten Ökten ise, “İmam Hatipli olmak itidalli, orta yolu seçen insan demektir. İki taraflı bir yaşamın, iki taraflı bir duruşun ikisinin ortasında olmak, ikisini temsil etmek demektir. İşte İmam Hatiplinin bir maddi birde mana yönü vardır İmam Hatip okulları böyle bir yaşama biçimini karşılamak üzere kurulmuştur. İmam Hatip öğrencileri diğer liselerde okuyan öğrenci kardeşlerine de her gönleriyle örnek olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesine yaptıkları katkıdan dolayı CEYİMDER üyesi Hacı Şehmuz Çalışkan`a plaket verildi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir