• DOLAR 32.511
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2485.447
  • ...
Van YYÜ`de Doktor darp edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi`nde görev yapan KBB Asistanı Cerrah adayı Dr. Abdurrahman Ayral, dün bir hasta ve yakınları tarafından darp edilmesi sonucunda el bileği ve parmağı kırıldı.

Doktorun darp edilmesinden sonra meslektaşları ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri Van YYÜ Hastanesi Başhekimlik binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyyami Battal, YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, Van-Hakkâri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Çetin Kotan, SES Van Şubesi ve STÖ temsilcileri, meslektaşları ve sağlık çalışanları katıldı.

Açıklamada; “Bir hekim arkadaşımız, genç oğulun saldırılarından kendisini korumaya çalışırken, oğul ve 70 yaşlarındaki babası tarafından, babanın usta baston darbeleri ile el bileği ve parmağı kırıldı” denildi.

“Hedef 12`den vurulmuştur”

KBB Cerrahların, özellikle ellerinin önemli bir uzuv olduğu  belirtilenn açıklamada; “Hekim arkadaşımız genç bir cerrah adayıdır. Cerrahi yapabilmesi için el bileği ve kırılan parmağı, beyni kadar, gözü kadar gerekli zorunlu bir uzuvdur. O baston muhtemelen meslektaşımızın meslek yaşamını bitirmiştir; beyefendi ve oğlu kendileri ile gurur duyabilirler, ‘Hedef 12` den vurulmuştur!” denildi.

“O güzel adamlar o güzel atlara binip gittiler!”

Tepkili sert cümlelerin kullanıldığı açıklamada: “Bu toprakların geleneğinde genç oğullar zıvanadan çıksa bile, bastonlu babalar, oğullarını diğer anaların kuzularına saldırtmak yerine sakınırlar, sükûnet sağlarlar. Kendilerine hizmet edenlere sevgi-saygı gösterirler, müteşekkir ve minnettar kalırlar. Galiba ‘ O güzel adamlar o güzel atlara binip gittiler! Tüm toplumsal dinamikler, idareciler, yetki ve sorumluluk sahibi tüm unsurlar, mevcut ve vahim durumdan vazife çıkarmalıdırlar” denildi.

Açıklamanın sonunda, “Hastalarımızı mağdur etmemek adına, sükûnetimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir