• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Muş'ta 'Tarım ve İnsan' konulu resim sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf sergisine Muş Valisi Vedat Büyükersoy da katıldı.

Vali Büyükersoy sergi ile ilgili yaptığı açıklamada,  “2009 yılından itibaren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Tarım ve İnsan” konulu resim sergisinin düzenleniyor. Bu yıl 6.sı düzenlenen ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafları burada göreceğiz. Düzenlenen etkinlikte asıl amaç, tarımda farkındalık yaratmak, tarımın insanla, kültürel ve tarihsel bağlarını güçlendirmektir. Tarım ve hayvancılığı, insanları ayrı düşünmek mümkün değildir. Öncelikle fizyolojik ihtiyaçlarımız var, fizyolojik ihtiyaçlardan bir tanesi de insanoğlunun beslenmesidir.  Beslenebilmek için tarım ve hayvancılığa dünyanın her yerinde ihtiyaç vardır. İnsanlar üretmiş oldukları ürünleri satmakta ve onunla gıda ihtiyacını gidermek için alış-veriş yapmaktadırlar. Gıdanın, tarımın, hayvancılığın olmadığı ya da ithal edilmediği bir ülke, bir toplum düşünülemez. Allah’a ne kadar şükretsek azdır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin tarım ve hayvancılık konusunda birçok ülkeden çok daha iyi konumda ve kendi kendine yetebilme kapasitesine sahip olduğunu belirten Büyükersoy, “İlimiz, ülkemizin tarım ve hayvancılık konusunda potansiyeli çok daha iyi olan bir ildir. Özellikle İlimizde 4 büyük projemiz var. Bunlar;  Alparslan-2 Projesi, Karasu Islah Projesi, Muş Ovası Sulama Projesi ve Arazi Toplulaştırma Projesi’dir. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde bu projeler tamamlanacaktır. Bu projeler tamamlandığında tarım ve hayvancılık konusunda ilimizin bulunduğu statü daha bir önem arz edecektir. Bu 4 büyük projenin 2018-2019 yıllarında tamamlanmasını beklemekteyiz. Tamamlandığında, Muş Ovası, Türkiye’nin yıldızı olacaktır. Bu projeler insanlarımızın da tarım ve hayvancılık konuşunda gelirlerini artıracak ve refah seviyesini yükseltecek projelerdir.”şeklinde konuştu.

2014 yılına ait olan ve dereceye giren 60 fotoğrafın yer aldığı serginin 4 gün süreceğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, tüm Muş halkını sergiye davet etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir