• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
`Gençler büyükleri örnek alarak kötü alışkanlığa yöneliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle bir açıklama yayımlayarak, içki ve uyuşturucu kullanımın aile ve toplumsal düzeni bozduğunu, asıl gayelerinin ise kötülük meydana gelmeden önce engellemek olduğunu belirtti.

Ensarioğlu, “ Değişen dünyada, klasikleşmiş bağımlılık türleri yanında giderek daha etkin ve zararlı olma eğilimi gösteren yeni ve güncel bağımlılık alanlarının da tehdidi altında olan gençlerimizin bu vicdan hareketine geniş ölçüde katılımını sağlayarak, kendi geleceklerine sahip çıkan sağlıklı bir neslin yetişmesi de sivil toplum örgütlerinin öncelikli hedefleri arasında olması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

“İçki ve uyuşturucu kullanımı aile ve toplum düzenini bozar”

Yeşilay haftasının temel amacının, insan sağlığına zararlı olan alkol, uyuşturucu, sigara gibi maddeler hakkında toplumu bilinçlendirmek olduğunu belirten Ensarioğlu, “Uyuşturucu denildiğinde esrar, afyon, kokain, LSD gibi uyuşturma özelliği olan maddeler akla gelir. Yapılan araştırmalara göre; alkollü içkiler, uyuşturucular insanda zamanla alışkanlık yapmaktadır. İçki ve uyuşturucu maddeler kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi maddi manevi kayıplara da neden olmaktadır. İçki ve uyuşturucu kullanımı aile ve toplum düzenini bozar.” ifadelerini kullandı.

“Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması çok önemlidir”

Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Ensarioğlu, şu ifadeleri kullandı: “Genç nesillerimizin kötü alışkanlıklardan korunmasında kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütleri ve özellikle de ailelere büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımız, gençlerimiz; sigara, alkol, uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak tutulmalı ve bu manada herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.”

Tüm bunların yanında gençlerin, büyüklerinin yaptıklarını görerek kötü alışkanlıklara yöneldiğini belirten Ensarioğlu, gençlerimize iyi örnek olabilmek için herkes kötü alışkanlıklardan uzak durmalı ve gençlere uyarılarda bulunmaları gerektiğini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir