• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Suriyeli çocukların beton yığınları arasındaki yaşam mücadelesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`de Suriyeli çocukların, evlerine bir ekmek parçası götürebilmek için beton yığınları arasından çıkardıkları demir için verdikleri mücadele, görenlerin yüreklerini burktu.

4 yaşındaki bir çocuğun eline aldığı bir çekiçle beton bloğunu parçalamaya çalışması ise yaşanan dramı gözler önüne serdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ve açılışı gerçekleşen yeni otogar nedeni ile eskisi yıkılmaya başlandı. Belediyeye ait iş makinelerin yıkımı sonrası ortaya çıkan demir parçalarını toplamaya çalışan Suriyeli çocuklar, kilosunu 30 kuruştan hurdacılara satıyor. İş makineleri arasında hayatlarını hiçe sayan Suriyeli çocuklar, beton yığınları arasında başlarına gelebilecek tehlikelere aldırış etmeden, demir parçalarını toplamaya çalışıyor.

4 yaşlarındaki bir çocuğun elindeki büyük bir çekiçle beton bloğu parçalayarak içindeki demiri çıkarmaya çalışması yaşanan dramı gözler önüne seriyor.  Yıkım yerine gelen zabıtaların uyarması sonrası topladıkları demirleri zorla da olsa arabalarına taşıyan çocuklar, ailelerine götürecekleri bir parça ekmeğin mutluluğunu yaşıyor. (Osman Öksüz- İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir