• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Zararlı maddeler gittikçe artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık ve Çevrecilik Derneği(Sağ-Çev),  her yıl Mart ayının birinci haftasında kutlanan Yeşilay Haftası münasebetiyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, her yıl Mart ayının birinci haftasının Yeşilay Haftası olarak kutlandığı belirtilen açıklamada,“Bu vesile ile fert ve toplum hayatına zararlı maddeler olan alkol, uyuşturucu, sigara ve benzeri tüm maddelere dikkat çekilir ve bunlardan kurtulmanın yoları anlatılır.Alkol, uyuşturucu, esrar, sigara ve benzeri birçok zararlı madde gittikçe artan bir seyirde fert ve toplum hayatına sirayet etmekte, sirayet ettiği kişileri adeta esiri haline getirmektedir. Bu zararlı maddelere esir olanlar önce kendilerine daha sonra da yakınlarına ve topluma büyük zararlar veriyorlar. Bir noktadan sonra bu kişiler toplumlar için adeta korkunç bir canavara dönüşebiliyorlar.” denildi.

“Bu zararlı illetlerin sebep olduğu acıları, vahşetleri ve yıkımları her gün müşahede etmekteyiz” vurgusu yapılan açıklamada,“Âlemlere rahmet, peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) buyurduğu gibi, ‘içki (ve benzeri aklı ifsat eden bütün maddeler) tüm kötülüklerin başıdır.’ Bu hikmetli ikaza kulak vermemenin acısını ve zararlarını bugün toplum olarak çok ağır bir şekilde çekmeye devam ediyoruz. Bu zararlı illetler damara enjekte edilmiş zehir gibi toplumu mahvediyor, perişan ediyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi bizden alıp bize düşman ve zararlı hale getiriyor.Fert ve toplumu bu kötü halden kurtarmak için başta devletin yapması gereken birçok görevler vardır. Devlet bu konuda fert ve toplumu önceleyici, vatandaşının ruh ve akıl sağlığını her şeyden daha üstün ve değerli görme anlayışına gelmeli, çok daha ciddi adımlar atmalı ve önleyici tedbirler almalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında ise şunlar kaydedildi: “Vatandaşlar olarak bizler de çocuklarımızın bu zararlı alışkanlıklara bulaşmamaları için çocuklarımıza şefkat ve merhametle yaklaşmalı, sıcak bir aile ortamı oluşturmalı, onları bu maddelerin kucağına itecek tavır ve davranışlardan uzak durmalıyız. En önemlisi de çocuklarımızın maddi menfaatlerine, dünyevi istikballerine eğildiğimiz ve önemsediğimiz kadar maneviyatlarına ve uhrevi hayatlarına da önem vermeliyiz. Çocuklarımızı ruhi ve manevi anlamda doyurmalıyız. Unutmayalım ki; manevi ve ruhi boşluk çocuklarımızı bu zararlı maddelere bulaştıran en önemli etkenlerdendir. Bu vesile ile Yeşilay Haftasını kutlar, hem devlet hem de vatandaş olarak bu zararlı maddelerle daha etkin mücadele edilmesini diler, zararlı maddelerin hayatımızdan tamamen çıktığı hayırlı ve sağlıklı bir yaşam dileriz.”(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir