• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Şırnak'ta 8 Ambulans daha hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak 112 Acil Hizmetleri, ambulans filosunu genişleterek 8 tam donanımlı aracı hizmet filosuna ekledi. Şırnak Valiliği’nde düzenlenen teslim törenine Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve birçok kamu kurum müdürü katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Şırnak Valisi Ali İhsan Su, sağlık hizmetlerinin önemine değinerek, “Dünyada en önemli şey sağlıktır. Sağlığınız yoksa hiçbir şeyinizin kıymeti yoktur. Vatandaşlarımızın sıhhatli yaşaması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Amacımız en kısa sürede vatandaşlarımıza sağlık hizmetini sunmaktır. Bugün biz burada 8 ambulansımızı araç filomuza katıp daha iyi, daha hızlı bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Burcu Hızal ise yaptığı konuşmasında 1’i paletli olmak üzere 8 ambulansı araç filolarına kattıklarını belirterek, “Bugün hizmete giren yeni araçlarla beraber, filomuzdaki araç sayımız 42 olmuştur. Ayrıca UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) hizmetlerinde kullanmak üzer bakanlık tarafından bir araç daha tarafımıza tahsis edilmiş olup UMKE araç sayımız da 2 olmuştur. Araç sayımız 2012 de 18 iken şuan itibarıyla 42’ye yükselmiştir. 2014 yılında 11 bin hastamızı kara yoluyla, 54 hastamızı da hava yolu ile taşıdık. Taşınan hastaları da yüzde 96 oranında ilk 10 dakika içerisinde taşımayı başardık.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Özkan’ın yaptığı duayla kurban kesildi. Daha sonra da ambulansların hizmete girmesi nedeniyle sembolik açılış kurdelesi kesildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir