• DOLAR 32.553
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2426.89
  • ...
'Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi'nin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde Mühendislik Fakültesinde 6 Mart 2015 Cuma günü Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi (GAP-YENEV) binasının temelleri atıldı.Temel atma töreninde, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yeşilata, GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Yeni birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra GAP-YENEV binasının temel atma törenine geçildi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ‘GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ne(GAP-YENEV);  GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı destek veriyor.

Sürdürülebilir, düşük enerji tüketimli bir konsepte tasarlanan merkez binası, LEED-Gold sertifikasına aday özel mimaride inşa ediliyor. 2016 yılı Ocak ayında hizmete girmesi planlanan proje bünyesinde; güneş, rüzgar, biyogaz ve diğer yenilenebilir enerji türlerinin ve enerji verimliliği konularının çalışılacağı kapsamlı laboratuvar imkanlarıyla kamu ve özel sektöre yeşil kalkınma endeksli bir ortak payda oluşturulacak.

Bu projeyle, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi adına stratejik öneme sahip sektörlerin bilim temelli gelişimine olanak sağlaması amaçlanıyor. Yeni teknolojik buluşların gelişmesine destek verecek, bölgeye yeni yatırımları cazip kılacak ve yerel ve uluslararası firmalar ile araştırma merkezleri arasında işbirliği fırsatları yaratacak bu projeyle, zengin yenilenebilir enerji potansiyeli ile enerji verimliliği olanaklarının Güneydoğu Anadolu Bölgesi için önemli bir fırsata dönüşmesi bekleniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir