• DOLAR 32.548
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2478.84
  • ...
3. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarlar Kongresi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da düzenlenen ve üç gün sürecek olan 3. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarlar Kongresi başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından organize edilen kongreye Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, akademisyenler ve şehircilik alanında uzmanlar katıldı.

Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük, Türkiye’nin bugüne kadar insanlara yaşama sevinci veren, içinde yaşayan insanları yetiştiren; sabahı ayrı, akşamı ayrı insanlara huzur veren şehirler inşa ettiğini belirterek, bundan sonraki dönemlerde de şehir planlamalarında bu anlayışla hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Şehir kurmanın birçok unsuru gerektirdiğini sözlerine ekleyen Vali Küçük: “Şehir kurarken işi birkaç kişiye havale ettik. Bu işin bir felsefesi var. Şehir onlarca bilim ve sanat dalının konusu olan bir alandır. Lezzetin, estetiğin, mimarinin ve fonksiyonelliği bir araya gelmesiyle şehir oluşturulabilir. İyi şehirler kurarsak çağa adımızı söyletiriz.”

Şanlıurfa’nın son buluşlarla medeniyetin başladığı bir kent konumunda olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise: “Maalesef son dönemlerde nasıl insanımızı ihmal ettiysek; yokluk, fakirlik nasıl gençliğimizi ve kültür seviyemizi geriye götürdüyse, şehirlerimizi de üstüne bir şey koyacağımıza geriye götürdü.” şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından kongrenin bugünkü programı öğleden sonra yapılacak üç oturumla devam edecek. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir