• DOLAR 32.494
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2478.821
  • ...
Batman`da hafızlığa ilgi artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 10 yıl önce Batman`da açılan ve yüzlerce hafız mezun Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur`an Kursu hafız vermeye devam ediyor.

Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur`an Kursunda toplam 7 hoca tarafından ders verilen kız öğrenciler hafız olabilmek için bir yıl hazırlık okuyor ve 3 yıl içinde hafız olabiliyor. Öğrenciler yatılı kalıyor ve bütün masrafları Batman Müftülüğü tarafından karşılanıyor.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulunan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, “Bizim Batman`da 8 tane yatılı Kur`an kursumuz var. Bunların 7 tanesi erkek Kur`an kursudur. Kızlara yönelik olarak şuanda Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur`an Kursunda daha çok hafızlar yetiştiriliyor. 65 öğrencimiz Kur`an-ı Kerim`i hıfz etmeye çalışıyor. Bu kursumuz da 10 sene önce açıldı. Tabi ki olumsuzluklar yaşandı ama son zamanlarda hamdolsun gerek vatandaşlardan gerekse Diyanet İşleri Başkanlığı'nın temin ettiği imkânlarla kursumuzun sıkıntıları da giderilmiş oldu. Her sene yaklaşık olarak 15 hafız yetiştiriliyor.” dedi.  

Şuan hafızlık eğitimi gören 65 öğrencilerinin olduğunu söyleyen kurs hocası Halime Ramanlı ise, “Bu kursumuzda 20 öğrencimiz hazırlık eğitimi görüyor. Daha sonra onlar da yapacağımız sınavlarla hafızlık sınıflarına alınacaklar. Her yıl mezun etiğimiz öğrenciler kadar öğrenci alıyoruz. Tabi bunları da sınavla alıyoruz. Öğrencilere yüzünden okuma sınavı yapıyoruz, ezber sınavı yapıyoruz ve iyi olan öğrencilerimizi alıyoruz. Bunları hazırlık sınıfını bitirdikten sonra hafızlık sınıfına yerleştiriyoruz. Öğrencilerimiz ortalama 2 buçuk yılda mezun oluyor. Bazen 3 yıl bazen de 3 buçuk yılı bulabiliyor. İlgi çok fazladır. Çevre illerden gelen öğrencilerimiz var. Batman`ın ilçelerinden gelenler var. Bazen yetersiz kalabiliyoruz. Çok şükür halkımız bilinçli ve Kur`an'ın kıymetini biliyor, Kur`an'a değer veriyor.” diye konuştu.

Hafize olmak için kursa gelen öğrenciler de, hafız olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ve her genç kız ve erkeğin yapması gerektiğini ifade ettiler. 

(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir