• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Erdoğan çadır kentin açılışını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bir dizi açılış ve ziyaretlere katılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte Şanlıurfa’ya geldi.

Şanlıurfa’ya gelişinde Emine Erdoğan’ı Gap Havaalanında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Eşi Ayşe Küçük’le birlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve eşi Turan Güvenç, Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı karşıladı.

Şanlıurfa’ya gelişinin ardından Vali İzzettin Küçük ve beraberindekilerle birlikte Tülmen Köyünde kadınların kurduğu Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret eden Emine Erdoğan, kooperatif hakkında Vali Küçük’ten ve Kooperatif Başkanı Suna Rastgeldi’den bilgi aldı. Kooperatif ziyaretinin ardından Emine Erdoğan, açılışını gerçekleştirmek üzere Suriyeli misafirler için Suruç’ta inşa edilen Konaklama Tesislerine geçti.

Konaklama Tesislerinde bir konuşma yapan Emine Erdoğan; Erdoğan, sığınmacıların savaş yükünün hafifletilebilmesi için yoğun çaba gösterildiğini belirtti.

Emine Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Din adına terör estirenlerin, insanları yurtlarından eden hesapların dinde yeri yoktur, insanlık vicdanında yeri yoktur. Dünya'da insan hakları örgütlerinin sınıfta kaldığı, çocuk haklarının hükümsüz kaldığı Ortadoğu'da, bu çadır kent insanlık vahasıdır. Suriye'de 5'inci yılına giren savaşta 300 bin insan ölmüş 7 milyon insan yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmıştır. 17 bin çocuk hayatını kaybetmiş 375 binden fazla çocuk yaralanmış 19 bin çocuk ise en az bir organını kaybetmiştir. Benzer şekilde Gazze'de 490 katledilirken 300 bin çocuk yaralanmıştır. Türkiye hiçbir karşılık beklemeden sığınmacılara yaptığı yardımlarla dünyanın en cömert ülkesidir."

Dünya'daki birçok ülkenin Suriye savaşında duyarsız kaldığını vurgulayarak, Avrupa'nın yalnızca 130 bin Suriyeliye kapısını açtığını söyleyen Erdoğan; “Bütün uluslararası yardım kuruluşlarıyla dünya bu insanlık sınavını kaybetmiştir. Gösterişli halkla ilişkiler taklitleri, bu değer yoksunluğunu asla örtmemektedir. Türkiye gerçek bir yardımseverlik ruhunu devam ettirmektedir. Bütün bu yapılanlar, önce insanlık adınadır ama aynı zamanda aynı kültür coğrafyasında halka halka geliştirdiğimiz kültürel dostluklarında göstergesidir. Uzak değil bundan bir asır önce aynı devletin çatısı altında Kürt, Çerkez, Arap, Roman, Arnavut kardeşlerimize vefa borcumuzdur.

Bu büyük insanlık hareketinin Hz. İbrahim'in şehrinde vücut bulması ayrıca manidardır. Suruç çadır kampı bu yönüyle bir Halil-ül Rahman sofrasıdır. Mayasında ekmeğini mazlumlarla paylaşma ruhu bulunan milletimiz Halil İbrahim bereketine sahiptir. Burada devletimizin bu yolda yüce bir gönüllülükle bütün sivil toplum kuruluşlarına ve milletimize teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye'nin misafirperverliğinin diğer dünya ülkelerine de örnek olmasını beklediklerini dile getiren Erdoğan, sığınmacıların ağırlandığı süreçte aynı zamanda Türk Kürt kardeşliğinin de pekişeceğini söyledi.

Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük ise yaptığı konuşmada; Suriye’de yaşanan olayların ardından dünyada ilk önce ve en çok Türkiye’nin mağdur insanlara kucak açtığını belirtti. Bu kapsamda bir küçük şehri andıran çadır kenti hazırladıklarını sözlerine ekleyen Vali Küçük: “Bu tesis devletimizin ve milletimizin gücünü ve gönül zenginliğini göstermektedir” dedi.

Konuşmaların ardından Emine Erdoğan açılışını yaptığı tesislerde kendisine eşlik eden Vali İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük’le birlikte konaklama tesislerindeki eğitim alanlarını gezdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir