• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Emlakçılardan tarım arazilerindeki değişikliğe tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toprak koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda değişiklik yapılması ve değişikliğin tarım arazilerinin satışını durdurmasına Vanlı emlakçılardan tepki geldi. Yapılan değişikliğin tarım arazilerinin bölünmesini ve satışlarını engellediğini belirten emlakçılar, değişikliğin vatandaşı ciddi sıkıntılara sokacağını savundu.

Van Emlakçılar Derneği başkanı Orhan Özdek, söz konusu değişikliğin arsasını satmak isteyenler için sıkıntı olduğunu belirterek, "Kişi yan yana olan arsalarını tarım arazi kanunu nedeniyle satamıyor. İlimizin kalkınması ve gelişmesi açısından bu son derece sıkıntılı bir durumdur. Biz Emlakçılar bu durumu desteklemiyor ve kınıyoruz. Bu tür durumlar vatandaşı dar boğaza iter. Vatandaşı sosyal ve ekonomik sıkıntıya sokacak bu durumu tasvip etmiyoruz.” dedi.

“İmar ile ilgili sıkıntılarımızı her platformda dile getirdik”
İmar planının değiştirilmesi için mücadele verdiklerini belirten Özdek, "Van’ımıza depremden dolayı bir imar çizilip gönderildi. Bu imara baktığımızda şehrimizde çok işlevli bir imar değildir. Şehrimizi rahatlatacak, yeni binaların oluşumuna ve alt yapı ile üst yapısına çok katkı sağlayacak bir imar değildir. Biz emlakçılar bu imarın olumsuzlarını birebir yaşayan insanlarız. Bu nedenle bu şehirde yaşayan birçok insan gerek 18. maddeden dolayı gerekse imarın düzensizliğinden dolayı çok ciddi sıkıntıları yaşadı." diye konuştu.

“Bu imar planı Van’ın ekonomisini felce uğrattı
Van’daki imar planının olumsuzluklara neden olduğunu savunan Özdek, “Mevcut imar planından dolayı ilimizde çok ciddi sıkıntılar meydana geldi. İşsizlik meydana geldi. İnsanlar sahibi olduğu arazisini satamayacak duruma geldi. Dolayısıyla insanların arazileri yollara, parklara kaydırıldı. Arazileri bir nevi kesildi. Bu arazi kesmelerinden dolayı insanlarımızın çoğunluğu çok ciddi sıkıntılara maruz kaldı. " dedi.

“ Mevcut imar planı Van’ı köy-kent konumuna soktu”

Son olarak imar planının üçüncü dördüncü sınıf bir plan olduğunu ifade eden Özdek, vatandaşı sıkıntıya sokan bu imar planının Van’ı köy-kent konumuna getirdiğini ve kentleştirmediğini düşündüklerini söyledi.   (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir