• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
İslam dünyası Selahaddinlere ihtiyaç duyuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs’ü  haçlılardan alarak Müslümanların ikinci kıblesi olan Mescid-i Aksayı özgürleştiren ve İslam topraklarında Haçlıları söküp atan komutan olarak bilinen Kürt Komutan Selahattin Eyyubi’nin vefatının 822’inci yıldönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yayımlayan Diyarbakır İnanç özgürlüğü Platformu, Selahaddin Eyyubi’nin aradan geçen bunca yıla rağmen halen isminin tarih kitaplarından silinmeyecek büyük bir lider olduğunun belirtti.

“İman varsa imkân da vardır”

Selahattin Eyyubi’nin, İslam dünyasının siyasi olarak bölündüğü ve İslam düşmanlarının güçlü olduğu bir dönemde “iman varsa, imkân da vardır” düsturunu şiar edindiği belirtilen açıklamada, kendisi için gülmeyi ar saydığına dikkat çekildi.

Açıklamada Selahattin Eyyubi’nin, “Allah’ın evi Mescid-i Aksa işgal altındayken ben nasıl olur da gülebilirim, nasıl olur da saraylarda yaşarım. ‘’ sözlerine yer verildi.

“Haçlılar 70 bin Müslüman’ı katletti camileri ahıra çevirdi”

1096  yılında 1’inci Haçlı Seferi sonrası Kudüs’ü işgal eden Haçlıların, 70 bin Müslüman’ı katlettiği ve Mescid-i Aksay’ı ahıra çevirdiği belirtilen açıklamada, büyük komutan Selahaddin Eyyubi’nin, Kudüs’ü kurtardığı, Müslümanlara zulmeden bir millete karşı ise merhametiyle ve cesaretiyle yaklaşmasının kendisini tarihe mal ettiği ifade edilerek, “Selahattin Eyyubi bu tavrıyla tarih kitaplarından silinmeyecek büyük bir lider durumuna gelmiştir.” İfadelerine yer verildi.

“Selahaddin Eyyubi ve Sultan Abdülhamit Han”

Günümüzde İslam coğrafyasının kan ağlayan mazlum halkının “Neredesin ey Selahaddin! Gel bizleri bu zulümden kurtar.” diyerek nida etmekte oldukları belirtilen açıklamada İslam dünyasının tarih boyunca değer verdiği iki lideri olan Selahaddin Eyyubi ve Sultan Abdülhamit Han olduğu belirtildi.

Açıklamada devamla; “Bunun sebebi ise, biri Kudüs’ü düşmandan geri almış, diğeri ise her ne pahasına olursa olsun bu kutsal şehri düşmana vermemiştir. Bu gün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz Selahaddinler gibi liderlerin yetişmesi dileğiyle, tüm Müslümanların bu dilek doğrultusunda gayret ve azimle çalışmalarını diliyoruz.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir