• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Şırnaklı STK'lar,"İslami referanssız çözüm olmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ta faaliyet gösteren STK’lar,  7-8 Mart tarihinde Diyarbakır’da düzenlenecek olan ‘Kürdistan ve Kürt meselesine İslami Çözüm Çalıştayı’ ile ilgili görüşlerini İlke Haber Ajansına anlattı.

“Çözüm ancak İslami referansı ile mümkündür’’

Şırnak Yeşilay Cemiyeti Başkanı Turgay Birlik, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kahır ekseriyeti Müslüman olan iki kardeş halkın sorunlarının çözümü, ancak İslami bir referans ile mümkün olabileceğini söyledi.

Onlarca yıldır bir Kürt sorunu olduğuna dikkat çeken Birlik, açıklamasının devamında, “Maalesef onlarca yıldır devam eden , toplumsal Barışın sağlanması önünde bir fay hattı oluşturan, 7’den 70’e  kadından erkeğe hepimizi de göz yaşlarının oluşmasına sebebiyet veren ve ülkeyi oldukça rahatsız eden, adına da ‘Kürt Sorunu’ denilen bir kardeş sorunu var.Adeta kangren bir hal alan mezkur sorununun halli istikametinde, taraflarca zaman zaman hepimizi heyecanlandıran adımlar atılmış olunsa dahi, nihayetinde kalıcı bir çözümün oluşmamasının en büyük müsebbibi, sanırım biz İslami kesimin soruna olması gereken hassasiyetten biraz ırak olmamız ve devasa soruna katkı sunmakta tereddüt göstermemizden kaynaklanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Kalıcı barış için herkese büyük görevler düşüyor”

Birlik açıklamasının devamında, İslami Sivil Toplum Kuruluşların artık bu soruna kefenleri ile eğilip, çözüme yönelik adımların bu minvalde gelişmesini olumlu bir adım olarak kendilerine emareler sunduğunu söyledi.

Şırnak Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar ise, 7-8 Mart tarihinde Diyarbakır’da  düzenlenecek olan ‘Kürdistan ve Kürt meselesine İslami Çözüm Çalıştayı’na destek verdiklerini belirterek, Kürtler için böyle bir adımın atılmasını sevindirici bir gelişme olarak görmekle beraber, kalıcı çözümün ancak İslam referans ile mümkün  olabileceğini söyledi.

Tatar, “Düzenlenecek olan Çalıştay’a yaklaşık 400 STK’nın destek vereceğini öğrendik. Bunun yanında kanaat önderleri de destek verecek. Böyle bir adımın olması Kürtler açısından bir milat olarak görüyoruz. Artık çoğu çevreler anladı ki, İslam çerçevesinin dışında herhangi bir oluşumun başarıya ulaşması mümkün değildir’’dedi.

“Kürtler yıllarca zulüm ve ötekileştirildi”

Çalıştay’ın aslında geç kalınmış bir adım olarak da gördüklerini ifade eden Tatar,Kürt halkının yıllardır zulüm ve haksızlıklara, ötekileştirilmeye çalışıldığını, bu adımın her kesim tarafından desteklenmesi ve altının doldurulması gerektiğini savundu.

Kürtler arasında birlik ve beraberliğin oluşması noktasında atılacak adımın önemine işaret eden Tatar, “Kürtlerin birilik ve beraberlik içinde aynı paydada buluşma noktasında hep üvey muamelesi görmüş, geri kaldığına inandığımız bölgemizin Eğitim, sağlık, ulaşım ve ekonomi noktasında hızla kalkındırılacak hamleler yapılmalı, işsizlik konusu tamamen ortadan kalkmalıdır’’ şeklinde konuştu.

Şırnak Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Cihan Birlik  de Diyarbakır’da yapılacak olan ‘Kürdistan ve Kürt meselesine İslami Çözüm Çalıştayı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ederek, memlekete kalıcı barış ikliminin hasıl olması için herkese büyük görevler düştüğünü söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir