• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
7 asırlık darphane para müzesi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orhan Gazi döneminde 1300’lü yıllarda ilk paranın basıldığı  bir dönem, konut olarak kullanılan ve zaman içinde ilgisizlikten harabe haline dönen tarihi yapı, restorasyonun ardından ilk günkü ihtişamı ile kent ziynetleri arasındaki yerini aldı. Maksem Mahallesi’ndeki tarihi yapı gerçek kimliğine uygun olarak Bursa’nın darphaneleri ve Bursa’da basılan paralara ilişkin bilgi ve materyallerin sergilendiği Para Müzesi olarak hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Osmanlı tarihi boyunca yaklaşık 40 merkezde para basıldığını biliyoruz. Bursa’yı bu merkezlerden ayıran en önemli özellik, ilk Osmanlı sikkelerinin basılmasıdır” dedi.

Tarihi yapı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Döner, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle ziyarete açıldı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri, Para Müzesi ve karşısına yaptırılan idari binayı gezdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir