• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
"Batman'a biran önce kadın doğum uzmanı atanmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) yazılı basın açıklaması yaparak basına konu olan Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine bir an önce kadın doğum uzmanı doktorların atanması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi.

Yapılan açıklamada, Batman’da çeşitli vesilelerle sık sık sağlık ile ilgili sıkıntıların ortaya çıktığı belirtilerek,“Bunlardan biri de geçen hafta basına konu olan Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde bayan kadın doğum uzmanı yetersizliğinden dolayı hastaların çektiği sıkıntı ve şikâyetlerdir.Batman gibi büyük ve gelişen bir ilde kadın doğum alanında devlete ait bir hastanenin olması ve bu hastanede sadece bir bayan doktorun bulunması, bu bayan doktorun haftada bir gün hastalara bakması başlı başına eksiklik ve yanlışlıktır. Aynı zamanda vatandaşa da büyük bir haksızlıktır.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Mütedeyyin bir halk olarak bilinen Batman halkının, özellikle hanımların, en mahrem hastalıklarında bayan doktor talep etmeleri en büyük haklarıdır. Hasta hakları iyileştirilmesi konusunda hastaneler birbirleri ile yarış halinde oldukları, hastane binalarının tüm duvarları bu konu ile alakalı afişler ile donatıldıkları bir zamanda bayanların bu konuda sıkıntı çekmeleri ayrı bir çelişkidir.Bir taraftan hastaneler, ‘Hastanemizde doktorunuzu seçebilirsiniz’ afişleri ile donatılırken hastanın önüne hassasiyetlerine uygun seçenekler bırakmamak hangi akılla ifade edilebilir. Bu, hastanemizde doktorunuzu seçebilirsiniz ama benim istediğim doktorlardan birini seçmek zorundasınız anlamına gelir. Böyle bir durumda hasta haklarından, doktorunu seçme özgürlüğünden bahsetmek hastalar nezdinde itibar görmemektedir.” ifadelerine yer verildi.

Bir an önce kadın uzman doktorun atanması istenen açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi: “Vatandaşın bu sıkıntısının giderilmesi için sağlık bakanlığının çok acil olarak bu işe el atmasını istiyoruz. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine bayan doktorların atanması için ne gerekiyorsa bir an önce yapılmalı,Batmanlı bayanların bu sıkıntıları giderilmelidir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir