• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Sağlıkçılar Doktorun darp edilmesini protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kilis`te bir doktorun hasta yakınları tarafından darp edildiği gerekçesiyle sağlık çalışanları tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Çetin, yaptığı açıklamada, gün geçmiyor ki sağlık çalışanları şiddetle karşılaşmamış  ya da saldırıya uğramamış olsun diyerek, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Başka hiç bir meslek grubuna bu derecede yoğun bir saldırı görmediklerini belirten Çetin, “Başka hiçbir meslek grubundan bu kadar sık kınama ve basın açıklaması duymak herhalde mümkün değildir. Maalesef Kilis`te bir Kardiyolog arkadaşımız darp edilmiştir. Biz öncelikli görevi, hastalıkları önlemeye ve bilimsel gerekleri yerine getirip hastalıkları iyileştirmeye çalışarak, insan yaşamını ve sağlığını korumak olan sağlık çalışanları olarak, büyük özveriyle hizmet verdiğimiz toplumdaki şiddet halini anlamakta güçlük çekiyoruz. Unutulmamalıdır ki hastalar makine, sağlıkçılar robot değildir.  Yine unutulmamalıdır ki sağlık uygulamalarındaki eksikliklerin, yaşanan olumsuzlukların, kötü yönetimlerin sorumluları biz değiliz, hedef olmak istemiyoruz. Hastalarımız bizim için son derece değerlidir. Gece gündüz demeden kutsal bir görev yapsak da nihayetinde biz de insanız, bizlerin de duyguları var.”dedi.

Yetkililerin sağlık çalışanlarına sahip çıkan samimi tutum içinde olması gerektiğini belirten Çetin, “Bu son olsun istiyorsak, en tepeden itibaren tüm yönetenlerce gerekli, yeterli ve sürdürülebilir adımlar atılmalıdır. Görüşler kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Mutlaka çalışanların çözüme katılmaları sağlanmalıdır.  Sağlıktaki şiddet, istatistiksel verilerle desteklenerek tüm yönleriyle sorgulanmalıdır. Caydırıcı, önleyici yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Güvenlik önlemleri artırılmalı, yeterli idari ve fiziki tedbirler alınmalıdır. Tüm sağlık kuruluşlarında çalışanlara hukuksal destek eksiksiz sağlanmalıdır. Sağlık çalışanlarını rencide eden üslup ve söylemlerden kaçınılmalıdır. Sağlık Bakanlığında üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir.”şeklinde konuştu.

Çetin son olarak, “Sonuç olarak sağlık çalışanlarının şiddete karşı büyük risk altında olduğu apaçık ortadadır. Hekimler can güvenlikleri açısından kurumların yeterince önlem almadıklarını düşünmektedirler. Günümüzde sözlü saldırılar sıradanlaşmış, tüm hekimler bu konuda iyi kötü deneyim sahibi olmuşlardır. Hekimler şiddetin tam ortasında hizmet vermeye çalışan bir meslek grubu haline gelmiştir. Toplumun çok farklı sosyoekonomik ve kültürel katmanlarının buluşma noktası olan hastaneler güvenli bir çalışma ortamı olmaktan giderek uzaklaşmaktadır.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir