• DOLAR 32.5
  • EURO 34.615
  • ALTIN 2478.86
  • ...
Mardin'in  yeni Valisi ilk ziyaretini Kızıltepe'ye gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ valisi iken, son Valiler kararnamesiyle Mardin Valiliğine ataması yapılan ve dün göreve başlayan Vali Ömer Faruk Koçak, Kızıltepe  Kaymakamı  Erdoğan Turan Ermiş’in daveti üzerine ilk ziyaretini  Kızıltepe’ye gerçekleştirdi.

Verilen yemekte bir konuşma yapan Vali koçak, en kıymetli  varlığın, Cenab-ı  Allah’ın yarattığı insan olduğunu belirterek, yaratılanı yaratandan dolayı seven herkesin, onların yaşama hakkını garanti altına alınması için gayret göstermek zorunda olduğunu belirterek, “ Dün akşam Mardin’e geldim. Bugün de sizlerle beraber olmak istedim. Özellikle Kaymakamımız yemek organizasyonu olduğunu söyleyince, muhakkak sizlerle beraber olmak istedim. Biz sizlerle kader birliği yapmışız. Bunu paylaşıyoruz. Ama ilk lokmayı da beraber paylaşmanın daha anlamlı olduğunu düşünerek sizlerle beraber olmak istedik. İnsanlar ne kadar lokmaları paylaşırsa, hukukları da o kadar gelişir. İnşallah daha sık bir arada olacağız. Sizinle olan beraberliğimiz pazara kadar değil, mezara kadar olacak. Hepimiz aynı hedef için çalışıyoruz. Burada hedeflediğimiz, İnsanlarımızın huzuru ve mutluluğudur. Bunu bozmak isteyen kim olursa olsun, insanlığa karşı suç işlemiş demektir. İnsanlık suçu işleyenlere insanlık görevi olan herkesin karşı durması gerekir. Bunu bozmak isteyenleri kendi içimizden dışlanmamız gerekir. Güvenliği sağlamak sadece askerle, polisle, korucuyla, gönüllü korucuyla olmaz. Toplumun  da kendi huzuruna sahip çıkması lazım. Toplumun buna sahip çıktığını ve arzusunda olduğunu biliyorum. Bu konuda en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz. Herkes Mardin ilinde Kızıltepe, Nusaybin ilçesinde ve ilimize bağlı bütün ilçe ve köylerde huzur ve güvenlik içerisinde yaşayacak. Hiçbir tehdide maruz kalmadan hayatını devam edecek, ekonomik faaliyetine devam edecek, çocuklarının eğitimine devam edecek, sağlık hizmetlerini en kaliteli bir şekilde alacak, sağlıklı nesiller yetiştirecek, nitelikli insanlar yetiştirecek ve ülkenin geleceğini biz hep beraber inşa edeceğiz. Biz insan hayatının korunması için hizmet ediyoruz. Şu anda korunmaya en değer olan varlık, insan hayatıdır. İnsan hakkına saldıran bir yapının bertaraf edilmesi kadar tabi bir şey olamaz. İnsanlık suçu işleyenlerle mücadele etmek kadar kutsal bir şey olamaz. En kıymetli varlık, cenabı Allahın yarattığı insandır. Yaratılanı yaradandan dolayı seven herkes, onların yaşama hakkını garanti altına alınması için gayret göstermek zorundadır.”dedi.

Kaymakam Ermiş ise konuşmasında, “Öncelikle böyle bir birlik, beraberlik, kardeşlik yemeğimize tefrişlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bir yemekte birlikte bir araya gelmeyi planlamıştık. Sayın valimiz Ömer Faruk Koçak beyefendi dün akşam itibariyle Mardin’de göreve başladı. Tarihi kültürel bir şehrimiz olan Elazığ şehrimizden, dillerin, kültürlerin, inançların bir arada kardeşçe yaşandığı Mardin İlimize teşrif ettiler. Bende kendilerini davet ettim. Ayağının tozuyla Kızıltepe ilçemize teşrif ettiler. Kendileri ilk yemek ve toplantıya Kızıltepe’de katıldılar, kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah Mardin ilimize güzel hizmetleri olacağına inanıyoruz.” Şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir