• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
 El-Karadaği: Ümmetin Önünde İşgale Karşı Direnişten Başka Seçenek Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Filistin halkının, topraklarının ve kutsal mekanlarının işgal güçleri tarafından saldırıya uğraması halinde bütün güçleriyle direnmekten başka seçeneği olmadığını söyledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği dün (4 Mart Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Arap halklarını ve hükümetlerini, tüm Müslümanları ve dünyanın özgür insanlarını işgal altındaki Filistin topraklarının tamamı işgalden kurtulana kadar her türlü imkanla Filistin halkının direnişine destek olmaya çağırdı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali El-Karadaği, Kudüs'ün işgalden kurtuluşunun bir takım faktörlere bağlı olduğunu belirterek, söz konusu faktörlerin başında ümmetin sabiteler üzerinde birlik ve bütünlük içinde olmasını saydı.

Halklar ve hükümetler arasında ve İslam ülkelerinin birbiri arasında kapsamlı bir uzlaşı gerçekleştirmesi gerektiğine dikkat çeken El-Karadaği, sorun çözülene kadar ümmetin tüm gücünü Filistin sorununun çözümü üzerinde yoğunlaştırması gerektiğini ifade etti.

Ümmeti birliğe ve direnişe hazırlamada alimlere büyük rol düştüğünü kaydeden El-Karadaği, Filistin'in ve özellikle de Kudüs'ün birçok tehlikeyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir