• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
İdeal Gençlik Topluluğu`ndan dekana ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdeal Gençlik Topluluğu başkanı Servet Çetiz ve topluluğun Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Ömer İmir, çalışmaları hakkında bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Batman Üniversitesi İslam İlimler Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar`ı ziyaret etti.

Topluluğun kurulma amacı ve hedefleri hakkında bilgi veren İmir, "Ziyareti gerçekleştirmemizin amacı öğrenci ve hoca bütünleşmesini sağlamak ve siz değerli hocalarımızın bilgi ve deneyimlerinden istifade edip görüş ve önerilerini almaktır." dedi.

İdeal Gençlik Topluluğu başkanı Servet Çetiz ise, 2014`ten bu yana yapmış oldukları etkinlikler hakkında bilgi vererek, "Bu etkinlikler, öğrencilerimize manevi olarak katkı sağlamak, derslerine, hocalarla olan ilişkilerine gerekli önemi vermek ve öğrencilerin hem sosyal hem de kültürel gelişmelerine katkı sağlamak amaçlıdır." dedi.

Batman Üniversitesi İslam İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Öğrencilerde teknoloji bağımlılığı vardır. İslam'ı internete düşen bilgilerden değil de ana kaynaklarından yani Kur`an ve Sünnetten öğrenmeleri gerekir. Ayrıca İslam'ı Hadisten ayrı düşünmemeliyiz ve Hadise gerekli önem verilmelidir. Çünkü Kur`an`ı Kerim'de birçok ayette ‘Eğer Allah`ı seviyorsanız Resulüme itaat edin` deniliyor. Bunun yanında öğrencilerin kitap okumaları gerekir ve işin ehli tarafından yüz yüze sohbetler şeklinde takviye edilmeleri gerekir. Öğrencilerin İslam`ın temel klasiklerini, örneğin Mevlana`nın Mesnevisi ve İmam Gazali`nin İhya-U Ulumiddin eserlerini okumalarını tavsiye ederim." dedi.

Aşkar son olarak, topluluğun çalışmalarında başarı dileğinde bulundu.

Topluluk başkanının tanıtım broşürünü takdim etmesiyle ziyaret sona erdi.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir