• DOLAR 32.501
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2478.243
  • ...
30 STK`dan İslami çözüm çalıştayına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7-8 Mart Diyarbakır`da yapılması planlanan ‘Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı`na bir destek de Şanlıurfa`da faaliyet gösteren 30 STK`dan geldi. Barış sürecinin sadece PKK ile yürütülmesinin yanlış olduğunu belirten STK`lar, Kürt meselesinin İslami çözümü için çalışataya destek vereceklerini açıkladı.

STK`lar yaptıkları istişare toplantısının ardından ortak bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Halil Göven okudu.

Yüzyıla yakındır devam eden son 40 yılı kan ve gözyaşıyla devam eden Kürt meselesinin tüm ülke açısından çok önemli olduğunu belirten Göven, 7-8 Mart ‘ta yapılacak Kürdistan ve Kürdistan meselesine İslami çalıştayını önemsediklerini ve buna benzer çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

PKK`nin tek başına Kürt halkının temsilcisi olmadığını ifade eden Göven, “Bu kadar önem ve ehemmiyet arz eden barış sürecinin sadece PKK ve siyasi uzantısı HDP ile yürütülmesinin eksik kalacağının ve nihayete erdirilse dahi bu sürecin topal kalacağını belirtmek isteriz. Çünkü Kürt halkı sadece PKK`dan müteşekkil değildir. Kürt halkını temsil eden birçok İslami STK ve siyasi parti mevcuttur.” Şeklinde konuştu.

Barış sürecinin başta bölge halkı olmak üzere tüm ülkemize huzur getirmesini temenni eden Göven, barış süreci özüne uygun ve kucaklayıcı olması için çözüm sürecinde İslami kesimlerin olması gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir