• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
'Amacımız insanları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şube Başkanı Turgay Birlik, 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle bir açıklama yaptı. Birlik, açıklamada cemiyet olarak amaçlarının kötü alışkanlıklardan insanları uzaklaştırmak olduğunu söyledi.

Yeşilay Cemiyeti’nin 95 yıldır gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla faaliyet gösterdiğini belirten Birlik,’’ Bu gayeyle toplumun her kesimiyle kucaklaşarak vicdan sahibi herkesin desteğiyle, kanun ve kuralların ötesinde bir gönüllülük ilişkisiyle fertlerin ve milletlerin bedenen ve ahlaken çökmesine neden olan bütün kötülüklerle mücadele etmektir’’ dedi.

Yeşilay olarak toplumu ve fertleri uyuşturucu, madde kullanımına bağlı zararları önlemek ve azaltmak için harekete geçmeye çağırdıklarını ifade eden Birlik, şunları kaydetti; "Bütün gayemiz kötülüğün meydana gelmeden engellenmesidir. Değişen dünyada, klasikleşmiş bağımlılık türleri yanında giderek daha etkin ve zararlı olma eğilimi gösteren yeni ve güncel bağımlılık alanlarının da tehdidi altında olan gençlerimizin bu vicdan hareketine geniş ölçüde katılımını sağlayarak, kendi geleceklerine sahip çıkan sağlıklı bir neslin yetişmesi en büyük hedefimizdir. Bizim amacımız, bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil; oluşmadan önce toplumu önleyici bilinçlendirici çalışmalar yapmaktır."

Mart ayının ilk haftası olarak kutlanan Yeşilay Haftasında özellikle çocukları ve gençleri bilinçlendirmek, onların farkındalık düzeylerini artırmak için bir vesile olarak gördüklerini ifade eden Birlik, "Yeşilay olarak ulusal ve uluslararası ölçekteki organizasyonları, sivil toplum örgütlerini, ulusal ve uluslar arası devlet birimlerini, toplumu ve fertleri uyuşturucu madde kullanımına bağlı zararları önlemek ve azaltmak için geçmeye çağırıyoruz’’ ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir