• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
Obama Siyonist israil`e Karşı Çark Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Reuters haber ajansına bir röportaj veren Obama, "İran daha olası bir nükleer silahı üretmeden bir yıl önce bu olasılığın ortaya çıktığını görebilecek durumdayız" dedi ve Mart'ın sonunda tamamlanacak olan müzakerelerden bir anlaşma çerçevesi çıkması için İran'ın adım atması gerektiğini vurguladı.

Obama röportajda işgal devleti başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tartışmalı Washington ziyaretini de değerlendirdi ve Netanyahu'nun Beyaz Saray'ı bilgilendirmeden ABD Kongresi'ne gelip İran'la devam eden nükleer görüşmeleri eleştirmesini "İlişkilerimizi sekteye uğratabilir ancak kalıcı hasar vermez" sözleriyle yorumladı.

ABD Başkanı, İsrail ve ABD'nin ortak hedefi olan, 'Tahran'ın nükleer silah üretmesinin önüne geçilmesi' amacına nasıl ulaşılacağı konusunda ciddi görüş ayrılıkları olduğunu da ifade etti.

İşgal devleti Netanyahu ise İran ile üzerinde mutabakata varılacak bir anlaşma çerçevesinin Tahran'ı durdurmayacağını ve İran'ın nükleer silah üretme tehdidinin devam edeceğini savunuyor.

Tahran yönetimi nihai amacının nükleer silah üretmek olduğu yönündeki tüm iddiaları reddediyor.

İRAN'DAN OBAMA'NIN ÇAĞRISINA RET

İran, ABD Başkanı Barack Obama'nın 'Tahran, nükleer enerji programını en az 10 yıl durdurmalı' çağrısını reddetti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'nin talebini "maksadını aşan, mantık dışı" olarak tanımladı ve Obama'nın 'kabul edilemeyecek, tehditkâr' ifadeler kullandığını söyledi.

Zarif, 31 Mart'ta sonlanması öngörülen nükleer program görüşmelerinin devam edeceğini kaydetti.

Fars haber ajansının haberine göre Zarif, Obama'nın yorumlarının ABD'deki kamuoyuna yönelik olduğunu söyledi ve işgal devleti Başbakanı Binyamin Netanyahu dâhil, müzakerelere tepki gösterenlerin propagandasına karşı bir girişim olarak değerlendirdi.

Yeni Akit

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir