• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Köylülerin elektrik isyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Beşiri ilçesine bağlı 215 haneli Çevrimova (Barıslı) köyü sakinleri yaklaşık 15 gündür elektriklerinin kesildiğini iddia etti. Duruma tepki gösteren köylüler, DEDAŞ İl Müdürlüğüne yürüdüler.

Köylerinde bulunan 400 KW’lık trafonun yaklaşık 15 gün önce yanmasıyla karanlıkta kaldıklarını söyleyen köylüler günlerce trafonun onarılmasını beklediklerini ifade ettiler. Trafonun onarımı için defalarca DEDAŞ’ı aradıklarını vurgulayan köylüler, buradan bir sonuç alamayınca çareyi Batman DEDAŞ İl Müdürlüğünde gelmekte buldular.

Yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren köy sakinlerinden Veysi Tüzen, “Biz köyden buraya gelmişiz. Şu an köyde bulunan 400 KW’lık trafomuz yaklaşık 15 gündür yanmıştır. Batman Milletvekilleri, Batman Valisi ve bütün yetkililerden yardım istiyoruz. Hepsinden ricada bulunuyoruz. Lütfen! Çocuklarımız okullarına gidemiyorlar. Bu şekilde devam ederse çocukları okula göndermeyiz. Çocuklarımız ödevlerini yapamıyor ve ders çalışamıyor. 15 gündür perişan haldeyiz. Bir haftadır hemen hemen her gün DEDAŞ’ın kapısına geliyoruz. DEDAŞ Müdürü bizlere 250 KW’lık trafo göndermek istiyor. Bize 400 KW’lık trafo yetmedi ki 250 KW’lık yetsin, bizimle inatlaşmasın olmuyor.” ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Zeki Kaçan ise şunları söyledi: “15 gün önce bizim köyün trafosu yandı. Elektrik olmayınca suyumuzda gelmiyor. Millet hepsi perişan durumdadır. DEDAŞ trafomuzu değiştirmiyor, hepimiz mağdur oluyoruz. Trafomuzu onarmadan eylemimiz devam edecektir. DEDAŞ’ı protesto edeceğiz. DEDAŞ Müdürlüğü bizlere aksilik çıkarıyor. Köyde özürlü, hasta ve yaşlılarımız var ve perişan haldedirler. Bizler hakkımızı istiyoruz.  Çocuklarımız okula gidiyor derslerini çalışamıyorlar. Yetkililerden yardımcı olmalarını bekliyoruz.” (M. Sait Çelik–İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir