• DOLAR 32.488
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2478.39
  • ...
Almanya polisinden camiye çirkin baskın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli mezheplerden ve 21 İslam ülkesinden üyesi olan IKZ`nin Afgan asıllı başkanı Muhammed Ömer Habinzade, içinde camiyi de barındıran binaya baskın sırasında polisin sert tutumuna ilişkin Bremen'de basın toplantısı düzenledi.

Habinzade, "Baskın iki namaz vakti arası yapıldı. Bir sonraki vakit namazımızı kılamadık. Sadece bir polisin ayağında galoş vardı. Polisin davranışı çok sertti" diyerek ilgililer hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi.

Habinzade, 60 otomatik tüfeğin depolandığı gerekçesiyle arandıklarını belirterek, Bremen`de 15 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve aralamalarda herhangi bir silah veya mühimmat bulunmadığını ifade etti.

Habinzade, "Bizler birçok ilgi alanları olan ve dinlerini yaşamak isteyen normal insanlarız. Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın raporu gerekçe gösterilerek, 60 otomatik tüfek barındırdığımız şüphesiyle özel polis timinin ani baskınına uğradık. Ağır silahlı çok sayıda polis, köpekleriyle camimizi bastı" dedi.

Polisin arama yaptığı sırasında cemaatin yere yatırılarak kelepçelendiğini belirten Habinzade, bu tutumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Habinzade, polisin baskınında kapı anahtarının yerde yatan kapıcının cebinde olduğu söylemelerine rağmen kapıların kırıldığını ve içeri o şekilde girildiğini vurgulayarak, "Tüm çekmeceler boşaltıldı, odalar tek tek arandı. Adeta savaş alanına dönen ortalığın temizlenmesi hala devam ediyor. Tüm temizleme giderlerinin faturasını ilgililere göndereceğim” diye konuştu.

Olayda iki yaşlının baskın nedeniyle rahatsızlık geçirdiğini, camide bulunan çocukların da çok korktuğunu söyleyen Habinzade, 15 yıldır Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın raporu gerekçe gösterilerek polis tarafından defalarca arandıkları halde şüpheli bir şeye rastlanmadığını belirtti.

Habinzade, "İlk kez böyle sert bir baskın yaşadık. Suçlu olmadığımız halde kendimizi dar ağacına çekilmiş gibi hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

Her polis kontrolünden sonra üzerlerinde olumsuz bir imaj oluştuğunu bildiren Habinzade, "Suç işleyen gruplarla aynı çekmeceye konulmak istenmiyoruz" dedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir