• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
Doğuştan yürüme engelli kardeşler yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi'de doğuştan engelli olan Semra ve Emre Oktar kardeşler yürüme engelli oldukları için yetkililerden ve hayırseverlerden tekerlekli sandalye talebinde bulundular.

Anne Behiye Oktar, çocuklarının dışarıda gezmeye muhtaç olduklarını ve özürlü oldukları için sürekli evde kalmak zorunda kaldıklarını belirterek çocuklarına tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Tuvaletleri evin dışarıda olduğu için sürekli çocuklarını kucağında taşıdığını ifade eden anne Behiye Oktar; “Maddi imkânımız olmadığı için çok zorluk çekiyoruz. Eşim de çalışmıyor, duyarlı insanlar bize yardım etsin. ”çağrısında bulundu.

Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer ise engelli aileyi ziyaret ederek yetkililerden yardım talebinde bulundu. 

Başkan Abdullah Süer  engelli kardeşleri  evde ziyaret ettiğini belirterek, "Aile çok mağdurdur. Evleri dere yatağındadır. Dere yatağından çıkan kokudan ben kendim çok rahatsız oluyorum. Bu engelli insanlar nasıl idare ediyor. Sayın Kaymakamımıza sesleniyoruz. Bu insanlarımıza bir el atsınlar, yazıktır, günahtır. Hala bir tekerlekli sandalyeleri bile yoktur. Felçli hastalar. Bunlar nasıl lavaboya gidiyor, nasıl geliyor. En azından bir tane alafranga tuvaletlerinin olması lazım. Gariban anneleri her zaman sırtında taşıyarak tuvalete götürüyor onları. Bu Silopi kaymakamlığının bir ayıbıdır, STK`ların bir ayıbıdır. Bu insanlara bir el atsınlar. Bir insanın evinde bir özürlü olsa öbür insanlarında psikolojisi bozuluyor. Bu evde iki tane engelli vardır. Aile fertlerinin psikolojileri bozulmuş. Beraberce bu olaya bir el atalım. STK`larımız, Kaymakamımız, Belediyemiz gelsin baksın eğer burada kendileri iki gün yaşayabiliyorlarsa buyurun yaşasınlar.” Diyerek ilgisizlikten dolayı sitem etti.

Engelli Semra Oktar`ın kendisine motorlu engelli aracı verilmesini istediğine de değinen Abdullah Süer; “ Daha dışarıyı görmemiş. Bir hayırsever duyarlı vatandaşımız kendisine bu isteğini yerine getirirse hepimiz mutlu oluruz.” İfadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir