• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Silopi'de 'Herkes İçin Teknoloji' Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+Programı Ana Eylem 1. Okul eğitimi personel hareketliliği kapsamında, bin 658 proje başvuru arasından 93 proje kabul edildi. Silopi Atatürk Anadolu Lisesi’nin ‘Herkes için Teknoloji (Technology+)’ adlı projesi ise 98,5 gibi rekor bir puan aldı.  

Projeyi hazırlayan Silopi Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hadi Şakı, “Avrupa Birliği Uluslararası Ajans’ta açılmış Erasmus+Programına okulumuz kurum olarak başvurmuştur. Bu Türkiye’de başvurular arasında bin 658 başvuru arasında 93 proje kabul edilmiştir. Okulumuz 98,5 puan alarak projesi kabul edilmiştir. Bu proje personel hareketliliğini, personelin teknoloji eğitimini yurt dışında almasına dönüktür. Bu projede her branştan ayrı ayrı öğretmenlerimiz, Avrupa'daki çeşitli kentlerde; Çek Cumhuriyeti’nin Prag, İspanya’nın Madrid ve Fransa'nın Paris kentinde teknoloji eğitim seminerini alacaklardır. Önemli olan bu proje de teknoloji eğitimini aldıktan sonra bu teknoloji eğitimini yaygınlaştırmaktır. Bütün öğretmenlerimizin de bu projeden yararlanmasını sağlamasıdır. Malum zaten okulumuz da fatih projesine düzenli olarak akıllı tahtalar bulunmakta ve kullanılmaktadır. Bu proje ile birlikte daha detaylı bir şekilde Avrupa'daki uygulamaları görüp okulumuzda uygulaması yapılacaktır.” dedi.

Gezi hakkında açıklamada bulunan Silopi Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Demir, “Hocamızın yapmış olduğu proje çalışmaları kapsamın da ilk ekibimiz 2 Şubat tarihleri arasın da Çek Cumhuriyetinin Prag kentine yaptık. 3 öğretmen arkadaş olarak gittik. Orda bizim 5 gün boyunca almış olduğumuz eğitimde 3'ü Türkiye, 2'si Almanya, 2'si de Yunanistan'dan gelmek üzere toplam 7 öğrenci olarak kursumuzu ve seminerimizi devam ettirdik.” şeklinde konuştu.

Ulusal Ajans tarafından kabul edilen proje ile okulun 10 öğretmeni 3 grup halinde Avrupa'nın Prag, Madrid ve Paris kentlerinde teknoloji eğitimi alacaklar. Bu kapsamda 3 öğretmen projenin ilk ayağı olan Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag kentine giderek teknoloji eğitimlerine katıldı. 5 günlük eğitimin ardından sertifikalarını alan eğitimciler Silopi’ye geri döndü. 3 öğretmen 5 Nisan ile 11 Nisan tarihleri arasında İspanya'nın başkenti Madrid’e, 4 öğretmen ise 25 Nisan ile 2 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris’e gideceği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir