• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Molla Gıyasettin Gercüş`te anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Gercüş ilçesinde faaliyetlerde bulunan Enfa Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Şubat şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Molla Gıyasettin Barlak'ı anma programı düzenledi.

Enfa-Der tarafından düzenlenen etkinlik saat 13.00'te başladı. Program Enfa-Der üye ve gönüllülerinin yanı sıra Molla Gıyasettin Barlak'ın ailesinin katılımıyla gerçekleşti. 

Sunuculuğunu Yasin Dursun`un yaptığı etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Molla Gıyasettin Barlak`ın babası Molla Ahmet Barlak kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra etkinlik sinevizyon gösterimiyle devam etti. Sinevizyon gösteriminden sonra Molla Gıyasettin`in kısa hayatı anlatılırken salonda duygusal anlar yaşandı.

“Şehitler her zaman Mümin ve Müslümanların uyanışına vesile olmuştur”

Programa konuşmacı olarak katılan bölge âlimlerinden Molla Osman Teyfur, Kürtçe yaptığı konuşmasında, “İslam düşmanları her zaman Müslümanları şehit etmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Düşmanlar zannetmesinler ki şehitler öldürülmekle biter. Hiçbir zaman bu dava bitmeyecektir. Şehitler her zaman Mü`min ve Müslümanların uyanışına vesile olmuştur. İslam davası çok büyük ve kıymetlidir. Şehitler, Kur`an-ı Kerim`in tabiriyle diridirler ve Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar.” dedi.

“Şehit, ölümü öldürüp ölümsüzlük şerbetini içendir”

Teyfur, “Biz Müslümanlar hem dünyada ve hem de ahirette kurtuluşa erebilmemiz için şehadet mektebine ihtiyacımız vardır. Bu davanın başarıya ulaşması için şehit bir motor gücü mesabesindedir. Şehadet bir tanıklıktır. Şehit ise bu tanıklığı yapandır. Şehit, Allah`ın varlığına, birliğine, azametine, Müminlerin mücadelesine, mazlumiyetine hak yol üzere olduklarına tanıktır. Şehitlik Allah yolunda adalet için kendini kurban edendir. Bunun için Müslümanlar şehadete taliptirler ve nihayetinde şehit ebediyen kurtuluşa erendir. Şehit, ölümü öldürüp ölümsüzlük şerbetini içendir.” şeklinde konuştu.

Programın bir sonraki konuşmacısı Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman ise 6-7 Ekim saldırılarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarından anarken İslam için şehit olan sahabelerden örnekler verdi.  

Etkinlik, Molla Murat Demir`in yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir