• DOLAR 32.49
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2490.81
  • ...
Üniversite hayali kuran öğrencilere sınav uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite hayali kuran gençler için bu yoldaki ilk etap olan YGS 15 Mart Pazar günü yapılacak. Uzun süredir bu sınava hazırlanan öğrenciler 160 dakikada soruları yanıtlayacak. Bu süreyi en iyi kullanıp, 160 soru arasından en çok doğru cevabı verenler üniversiteye doğru önemli bir yol alacak.

Gediz Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin, heyecanla sınavı bekleyen adaylara başarılı olabilmeleri için uyarılarda bulundu. Keskin, sınavda stresle baş etmenin önemine dikkat çekerek, "Sınavı bir yarışma oyunu olarak kabul edin. Kazanıp kazanamayacağınızı değil, soruların cevaplarını düşünün. YGS öncesinde ve sırasında asla olumsuz düşüncelere kapılmayın. Unutmayın, kaygının azı yarar, çoğu zarardır. Aşırı kaygı ve sınav stresi hafızayı bloke edebiliyor ve bilinenleri unutturabiliyor. Başarmamam için neden yok, elimden geleni yapmalıyım" diyerek kendinizi motive edin, hep olumlu düşünün" dedi.

"ZAMANI İYİ KULLANIN"

Sınava girecek adaylara önce kitapçığa göz atmalarını öneren Orhan Keskin, "Bu size, kitapçığa hakim olmanızı, heyecanınızın azalmasını sağlar, kesinlikle vakit kaybettirmez. Bir bölüme başlamadan önce hızla gözden geçirin, 10 saniyelik bu ön inceleme, doğru cevap verme şansını artıracaktır. Sınava en iyi olduğunuz dersten başlayın, bu size moral aşılayacak, kendinize güven duymanızı sağlayacaktır. Her soruda cevap kağıdını işaretlemeyin, her sayfa sonunda işaretlemeyi tercih edin. Böylece en az 5 dakika kazanırsınız. İşaretleme için, daha kısa sürede cevap boşluğunu doldurmanızı sağlayacak geniş uçlu kalem kullanın, bu sayede ciddi zaman kazanırsınız. Hız ve isabet arasında uygun bir denge kurun. Bir soruda belirli süre geçtiği halde çözüme ulaşamazsanız o soruyu bırakın" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir