• DOLAR 32.601
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2504.903
  • ...
Batman'ın TEOG Sınavı'nda sonuncu olmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın TEOG Sınavı'nda sonuncu illerden biri olması nedeniyle Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Mustafa Sevinçer, “Özgür Eğitim-Sen Batman Temsilciliği olarak ilimizde Eğitim alanında geçmişte de yaşanan birçok başarısızlığa takılıp kalmadan ve öğrencilerimizin başarılarını veya başarısızlıklarını etkileyen psikolojik, toplumsal durumlar, aile yapısı, ev ortamı, kaygı, sosyo-ekonomik özellikler, okul ve eğitim koşullarının durumu, genel çevre özellikleri, beslenme ve sağlık koşulları gibi bir çok faktörün olduğu bilinciyle İlimizin yöneticilerinin şapkalarını önüne koyup kendi liderliklerinde önlemlerin acilen ve süreç dâhilinde gerçekleştirilmesini umut ediyoruz.” dedi.

Oluşan başarısızlıkla eğitim camiasının yüzleşmesi gerektiğini belirten Sevinçer, “Başarıyı yakalamayı başarmış diğer model alınabilecek illerin bunu samimi bir şekilde bütün eğitim camiasını kucaklayarak başardıkları açıkça görülecektir. İlimizin eğitim yöneticilerinin artık maalesef oluşan bu sonuca bahaneler bulmak yerine, kendilerinin de bu başarısızlıktaki en önemli paydaş olduğu gerçeğiyle yüzleşerek bizden kaynaklı somut nedenler nedir? biz nerede hata ediyoruz? şeklinde gerçekçi sorular sorarak ve topu başarısızlıkta sürekli taca atma alışkanlığını bir tarafa bırakarak gerçekçi bir şekilde harekete geçmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir